600 gram kycklinglårfilé utan ben
6 pressade eller finhackade
vitlöksklyftor
1 deciliter olivolja
4 tärnade tomater
½ skalad samt tärnad gurka
1 liten tärnad zucchini
1 orange eller gul gärnad paprika
1 röd finhackad chili
1 lime
3 matskedar sherryvinäger alternativt
äppelcidervinäger
1 tesked rökt paprikapulver
1 knippa gräslök
flingsalt
nymalen svartpeppar
• Lägg kycklingen i en försluten
behållare där likväl en deciliter olivolja, 1 matsked vinäger, vitlök, sakt,
peppar samt paprikapulver ilägges, gnidandes in allt ordentligt i köttet. Låt
stå i kylen under minst 2 timmar men helst över natten.
• Rör ihop 3 matskedar olivolja, 2
matskedar vinäger, pressad lime, salt samt peppar, tillsätt häri de uppskurna
tomaterna, gurkan, zucchinin, paprikan, chilin et gräslöken, låtandes detta stå
samlandes smak i rumstemperatur emedan du tillagar kycklingen.
• Tag upp kycklingen från marinaden
torkandes av den sisådär, salta sedan lätt og grilla eller stek den tills den
är helt genomstekt, circus 6-8 minuter per sida.
• Servera med salsan samt kokt ris,
eller pitabröd.
~
Nessun commento:
Posta un commento