200 gram konserverad tonfisk i vatten,
avrunnen og finfördelad
2 äggulor från rumstempererade ägg
4 äggvitor från rumstempererade ägg
2 deciiliter mjölk
30 gram riven parmesan
3 matskedar vetemjöl
2 matskedar margarin
2 matskedar rivebröd
olivolja
lite citronsaft
salt samt svartpeppar
• Pensla en suffléform lätt med olja,
häll rivebrödet i formen og skaka runt så att det täcker sidor samt botten.
Sätt ugnen på 200 grader.
• Lägg margarin, mjöl samt mjölk i en
medelstor kastrull låtandes koka upp långsamt under omrörning tills smeten
blivit jämn og tjocknat.
• Låt sakta puttra i 30 sekunder
tagandes sedan kastrullen av plattan för att röra ned ost, tonfisk samt
äggulor, krydda likaså.
• Vispa äggvitorna i en ren samt
fettfri skål med några stänk citronsaft tills de erhållit en fluffig, glansig
og fast konsistens.
• Rör ned en matsked utav
äggvitevispet i blandingen i kastrullen för att få den att bli lite lösare,
släng sedan ned resterande användandes en stor matsked rörandes försiktigt ned
skummed , rör ehuru ej för mycket då det ej göre någonting om lite äggvita
fortfarande syns ovan.
• Skeda över blandningen till
suffléformen låtandes sedan grädda under 20-25 minuter, öppna ej ugnsluckan
förrän minst tjugo minuter gått. Sufflén får anses vara färdig när den är hög
og guldgul men fortfarande rör sig lite.
• Servera omedelbart med en liten
sallad till.
Medels uteslutning utav tonfisken så
blir det en ostsufflé istället.
~
Nessun commento:
Posta un commento