martedì 23 gennaio 2018

Tonfisksufflé


 
200 gram konserverad tonfisk i vatten, avrunnen og finfördelad
2 äggulor från rumstempererade ägg
4 äggvitor från rumstempererade ägg
2 deciiliter mjölk
30 gram riven parmesan
3 matskedar vetemjöl
2 matskedar margarin
2 matskedar rivebröd
olivolja
lite citronsaft
salt samt svartpeppar

• Pensla en suffléform lätt med olja, häll rivebrödet i formen og skaka runt så att det täcker sidor samt botten. Sätt ugnen på 200 grader.
• Lägg margarin, mjöl samt mjölk i en medelstor kastrull låtandes koka upp långsamt under omrörning tills smeten blivit jämn og tjocknat.
• Låt sakta puttra i 30 sekunder tagandes sedan kastrullen av plattan för att röra ned ost, tonfisk samt äggulor, krydda likaså.
• Vispa äggvitorna i en ren samt fettfri skål med några stänk citronsaft tills de erhållit en fluffig, glansig og fast konsistens.
• Rör ned en matsked utav äggvitevispet i blandingen i kastrullen för att få den att bli lite lösare, släng sedan ned resterande användandes en stor matsked rörandes försiktigt ned skummed , rör ehuru ej för mycket då det ej göre någonting om lite äggvita fortfarande syns ovan.
• Skeda över blandningen till suffléformen låtandes sedan grädda under 20-25 minuter, öppna ej ugnsluckan förrän minst tjugo minuter gått. Sufflén får anses vara färdig när den är hög og guldgul men fortfarande rör sig lite.
• Servera omedelbart med en liten sallad till.

Medels uteslutning utav tonfisken så blir det en ostsufflé istället.














~
 

Nessun commento: