martedì 23 gennaio 2018

Rissallad med musslor og tonfisk


 
Börja med att koka upp en bytta ris utefter önskemål.

Blanda i en kopp en del vinäger, en del olja, samt en halv del vatten, plus salt og peppar efter önskemål. Beräkna delarna utefter mängd samt önskemål, typ två eller fyra matskedar per del.

Häll detta över det varma riset i en salladsskål så att det drar åt sig smaken en stund.

Använd ungefär 400 gram vardera utav musslor samt tonfisk, häll av vätskan för att sedan blanda ner innehållet i risblandningen. Fördela ett grönt äpple i bitar, likaså en röd paprika, en lök, som några tomater, og en hand, eller mer, dill. Koka även upp några ägg og bitför ner.

Blanda og ät.

Detta går utmärkt att äta utan någon sås eller andra tillbehör, förutöver ett glas vin, men man kan likväl blanda ihop en kall sås på naturell yoghurt som blandas med salt, fransk senap, curry og purjolök














~
 

Nessun commento: