- 200 gram blandad köttfärs
- 2 ägg
- 30 gram riven parmigiano
reggiano
- 10 gram mjöl
- ett gäng grenar hackad persilja
- ströbröd
- olio extravergine d’oliva,
salt, peppar
• Lägg köttfärsen i en skål
tillsammans med äggen, osten, mjölet et persiljan, lite salt samt nymalen
svartpeppar, likväl som en hand ströbröd.
• Blanda helhjärtligt framtills
allt varða blandat framtills mjuk og formhård entitet är skapad för behandling,
om det är för fuktigt så släng i mer ströbröd.
• Lämna det att stå minst en
timme under en duk.
• Häll ut ströbröd på en tallrik,
formera här efter små köttbullar för rullning häri. Stek dem sedan i en het
stekpanna med olja, rulla runt stekandes under runt 5-6 minuter.
Dessa köttbullar kunne absolut
ätas varma som en contorni till någon annan rätt, som del i en förrätt, men
passar annars som allra bäst som kylda tilltugg till ett glas prosecco, enligt
mig.
~
Nessun commento:
Posta un commento