domenica 19 luglio 2015

Venetianska köttbullar


- 200 gram blandad köttfärs
- 2 ägg
- 30 gram riven parmigiano reggiano
- 10 gram mjöl
- ett gäng grenar hackad persilja
- ströbröd
- olio extravergine d’oliva, salt, peppar

• Lägg köttfärsen i en skål tillsammans med äggen, osten, mjölet et persiljan, lite salt samt nymalen svartpeppar, likväl som en hand ströbröd.
• Blanda helhjärtligt framtills allt varða blandat framtills mjuk og formhård entitet är skapad för behandling, om det är för fuktigt så släng i mer ströbröd.
• Lämna det att stå minst en timme under en duk.
• Häll ut ströbröd på en tallrik, formera här efter små köttbullar för rullning häri. Stek dem sedan i en het stekpanna med olja, rulla runt stekandes under runt 5-6 minuter.


Dessa köttbullar kunne absolut ätas varma som en contorni till någon annan rätt, som del i en förrätt, men passar annars som allra bäst som kylda tilltugg till ett glas prosecco, enligt mig.

















~

Nessun commento: