1 kilo fläskytterfilé
1 kilo delikatesspotatis
400 gram plommontomater
250 gram grön sparris
150 gram salladsärtor
125 gram minimozzarella
12 bassilikablad
10 rädisor
½ deciliter grovhackad basilika
rivet skal av ½ citron
olivolja
smör
salt, svartpeppar, krossad rosépeppar
Tryffelbearnaise:
150 gram smör
3 äggulor
1 ½ matsked vitvinsvinäger
3 matskedar kallt vatten
2 teskedar torkad dragon
1 tesked tryffelolja
salt samt peppar
• Putsa köttet samt krydda runt med salt, peppar och rosépeppar, bryn den sedan runt om i smör i ett stekjärn.
• Flytta över köttet till en långpanna som man förberedt med bakplåtspapper, tillaga den sedan strax under ugnens mitt tills innertemperaturen når 75 grader, det tar runt 45 minuter med ugnen på 225 grader. Låt den sedan svalna något.
• Halvera tomaterna og mozzarellan, blanda ihop med basilika samt olivolja.
• Skrubba potatisen skivandes den tunt. Grovhacka basilikabladen. Blanda potatis, basilika, citronskal og olja fördelandes i en långpanna med bakplåtspapper. Tillaga detta i ugnens mitt under omkring 25 minuter framtills potatisen fått fin färg.
• Ansa salladsärtorna kokandes dessa i lättsaltat vatten under 1 minut, spola sedan av det i kallt vatten.
• Bryt av basen på sparrisen, koka stjälklarna i lättsaltat vatten under omkring 3 minuter. Spolar av i kallt vatten. Ansa og skiva rädisorna.
• För tryffelbearnaisen så smält smöret i en kastrull. Blanda äggulor, vinäger, vatten samt dragon i en annan kastrull. Värm under omrörning tills det tjocknar. Ta kastrullen från värmen. Tillsätt smöret i en tunn stråle under vispning och smaksätt sedan med tryffelolja, salt samt peppar.
•Skiva köttet. Fördela potatisen på ett serveringsfat, lägg uppenpå sparris, salladsärtor og rädisor, lägg sedan på köttet skedandes över tomater samt mozzarella.
~
Nessun commento:
Posta un commento