mercoledì 14 giugno 2023

Crêpes med skinka - Recept

  

1 sats pannkakssmet

2 ½ deciliter vetemjöl

6 deciliter mjölk

3 ägg

50 gram smör

salt

 

• Blanda mjöl og salt i en hög skål tillsättandes hälften utav mjölken för att sedan handvispa till en jämn smet. Häll sedan i resen utav mjölken vispandes för att sist lägga i äggen, ånyo vispandes.

• Smält smöret rörandes ned i smeten, gör man detta behövs inget extra fett vid gräddningen, avstår man från detta moment så behövs såleda det.

• Grädda pannkakorna i en stekpanna, en efter en medels ett tunnt lager vändandes när ytan stelnat og blivit matt. Färdigfärgen skall vara ljust gulbrun.

 

Fyllning rökt skinka

150 gram rökt skinka

250 gram keso

1 deciliter hackad persilja eller gräslök

2 matskedar gräddfil eller crème fraiche

 

• Skär skinkan i små tärningar, blanda dem med keso, kryddgrönt og eventuellt lite gräddfil eller crème fraiche.

• Grädda pannkakorna läggandes dem på ett fat när du lägger i fyllning samt rullar ihop dem.

• Lägg de fyllda pannkakorna bredvid varandra på ett smort ugnssäkert fat ströendes över rikligt med riven ost gratinerandes i övre delen utav ugnen under runt 10-15 minuter i 250 grader Celsius.

 

Går perfekt att äta med en grönsallad om så önskas.













~

Nessun commento: