1 sats pannkakssmet
2 ½ deciliter vetemjöl
6 deciliter mjölk
3 ägg
50 gram smör
salt
• Blanda mjöl og salt i en hög skål tillsättandes hälften utav mjölken för att sedan handvispa till en jämn smet. Häll sedan i resen utav mjölken vispandes för att sist lägga i äggen, ånyo vispandes.
• Smält smöret rörandes ned i smeten, gör man detta behövs inget extra fett vid gräddningen, avstår man från detta moment så behövs såleda det.
• Grädda pannkakorna i en stekpanna, en efter en medels ett tunnt lager vändandes när ytan stelnat og blivit matt. Färdigfärgen skall vara ljust gulbrun.
Fyllning rökt skinka
150 gram rökt skinka
250 gram keso
1 deciliter hackad persilja eller gräslök
2 matskedar gräddfil eller crème fraiche
• Skär skinkan i små tärningar, blanda dem med keso, kryddgrönt og eventuellt lite gräddfil eller crème fraiche.
• Grädda pannkakorna läggandes dem på ett fat när du lägger i fyllning samt rullar ihop dem.
• Lägg de fyllda pannkakorna bredvid varandra på ett smort ugnssäkert fat ströendes över rikligt med riven ost gratinerandes i övre delen utav ugnen under runt 10-15 minuter i 250 grader Celsius.
Går
perfekt att äta med en grönsallad om så önskas.
~
Nessun commento:
Posta un commento