1 paket fryst klåkveite eller hällefrunda, om 300-400 gram
1 paket fryst broccoli à 250 gram
1 deciliter fiskbuljong
1 deciliter grädde
saften av ½ citron
salt, vitpeppar
Gratineringen
1 deciliter grädde
1 deciliter riven parmesanost
1 äggula
några matskedar rivet vitt bröd
• sätt ugnen på 200°.
• tina fisken så att den går att skära i mindre bitar skivandes den i tjocka sådana läggandes dem i en smord ugnsäker form.
• krydda på med salt og vitpeppar pressandes över citronsaften.
• koka upp buljongen og grädde hällandes denna blandning över fisken.
• täck formen med en folie sättandes i ugnen under cirka 25 minuter tills fisken är vit og genomkokt.
• förväll broccolin i kokande salt vatten, sila bort vattnet läggandes broccolin på fisken.
• blanda parmesanen, brödet, äggulan samt grädden läggandes det sedan på fisken för gratinering, täck över og gratinera i 250° framtills ytan är gyllenbrun.
•
servera med kokt ris.
~
Nessun commento:
Posta un commento