domenica 18 luglio 2021

Blåkveite / Hällefrunda - gratinerad med broccoli

 


 

1 paket fryst klåkveite eller hällefrunda, om 300-400 gram

1 paket fryst broccoli à 250 gram

1 deciliter fiskbuljong

1 deciliter grädde

saften av ½ citron

salt, vitpeppar

 

Gratineringen

1 deciliter grädde

1 deciliter riven parmesanost

1 äggula

några matskedar rivet vitt bröd

 

• sätt ugnen på 200°.

• tina fisken så att den går att skära i mindre bitar skivandes den i tjocka sådana läggandes dem i en smord ugnsäker form.

• krydda på med salt og vitpeppar pressandes över citronsaften.

• koka upp buljongen og grädde hällandes denna blandning över fisken.

• täck formen med en folie sättandes i ugnen under cirka 25 minuter tills fisken är vit og genomkokt.

• förväll broccolin i kokande salt vatten, sila bort vattnet läggandes broccolin på fisken.

• blanda parmesanen, brödet, äggulan samt grädden läggandes det sedan på fisken för gratinering, täck över og gratinera i 250° framtills ytan är gyllenbrun.

• servera med kokt ris.
















~

Nessun commento: