mercoledì 24 maggio 2017

Rödspätta med citrussås - Recept


Ris
600 gram rödspättafilé
1 purjolök
2 citroner
1,5 matskedar vetemjöl
3 deciliter vispgrädde
3 deciliter vatten
1,5 matskedar grönsaksbuljong
1 gul paprika
150 gram körsbärstomater
1 tesked vitvinsvinäger
smör, olja
salt, svartpeppar

• Koka riset.
• Skölj samt finstrimla purjolöken, skölj samt riv skalet samt pressa saften från citronen.
• Smält smör i en panna fräsandes purjolöken på medelvärme under 5 minuter, pudra över vetemjöljet tillsättandes även 3 deciliter vatten samt vispgrädde under vispning. Låt koka upp, tillsätt sedan buljongen, citronsaften samt citronskalet, lite salt samt peppar, låtandes det puttra i 3-5 minuter.
• Krydda rödspättefiléerna med salt samt peppar, läggandes sedan ner fisken i pannan sjudandes på låg värme under lock omkring 5 minuter.
• Tärna paprikan, klyftskär körsbärstomaterna, läggandes dessa i en skål för att ringla över olivolja, vitvinsvinäger, salt samt peppar.
• Servera rödspättan med riset samt salladen, samt företrädesevis en flaska vittvin.













~

Nessun commento: