Ris
600 gram rödspättafilé
1 purjolök
2 citroner
1,5 matskedar vetemjöl
3 deciliter vispgrädde
3 deciliter vatten
1,5 matskedar grönsaksbuljong
1 gul paprika
150 gram körsbärstomater
1 tesked vitvinsvinäger
smör, olja
salt, svartpeppar
• Koka riset.
• Skölj samt finstrimla purjolöken, skölj samt riv skalet
samt pressa saften från citronen.
• Smält smör i en panna fräsandes purjolöken på medelvärme
under 5 minuter, pudra över vetemjöljet tillsättandes även 3 deciliter vatten
samt vispgrädde under vispning. Låt koka upp, tillsätt sedan buljongen,
citronsaften samt citronskalet, lite salt samt peppar, låtandes det puttra i
3-5 minuter.
• Krydda rödspättefiléerna med salt samt peppar, läggandes
sedan ner fisken i pannan sjudandes på låg värme under lock omkring 5 minuter.
• Tärna paprikan, klyftskär körsbärstomaterna, läggandes
dessa i en skål för att ringla över olivolja, vitvinsvinäger, salt samt peppar.
• Servera rödspättan med riset samt salladen, samt företrädesevis en flaska vittvin.
• Servera rödspättan med riset samt salladen, samt företrädesevis en flaska vittvin.
~
Nessun commento:
Posta un commento