• Runt 100 gram lufttorkad
skinka, exempelvis prosciutto crudo
• Runt 200 gram färska bönor og
ärtor, exempelvi vaxbönor, haricots verts samt sockerärtor
• ½ zucchini, tunt skivad
• 3 matskedar vitvinsvinäger
riserva
• 3 matskedar olivolja extra
vergine
• 1 kruka bladpersilja
• salt et peppar
• koka bönorna og örtorna snabbt
i saltat vatten varefter de kyles i kallt vatten låtandes dem rinna av därpå
• pensla zucchiniskivorna med olivolja grillandes /
stekandes dem i ett par minuter på båð sidor
• vispa ihop viänger og olja i en
skål, däri vändes bönor, ärtor, zucchini et persiljeblad
• smaksätt med salt et peppar
• servera de marinerade grönsakerna med prosciutto
• servera de marinerade grönsakerna med prosciutto
~
Nessun commento:
Posta un commento