giovedì 14 gennaio 2016

Kyckling med grön curry et basilika


400 gram kycklinglårfilé / kycklingfilé
4 deciliter jasminris
½ aubergine
½ zucchini
1 burk kokosmjölk
2 matskedar grön currypasta
2 matskedar thailändsk fisksås
3 matskedar hönsfond
2 limeblad
1 matsked strösocker
jordnötsolja

1 knippe basilika samt 1 röd chilifrukt hackad, för garnering


• Börja med att skära kyckling, aubergine og zucchinin i relativt stora bitar.
• Koka jasminriset.
• Hetta upp en wok eller tjockbottnad kastrull ihällandes olja för fräsning utav kycklingen tills den lite färg får, tag sedan upp den ur panna. Fräs sedan currypastan i mer olja tillsättandes kokoksmjölken under omrörning, tillikt hönsfonden, limebladen, fisksåsen, socker samt därefter aubergine, zucchini et kycklingen. Eventuellt mer vatten, antagligen ej.

• Servera sedan med riset garnerandes med tillskuren basilika et röd chili.















~

Nessun commento: