mercoledì 17 febbraio 2010

Bubblande livsenergier

~
Det finns en vågslig bubbelteori kring processen av livets skapelse här på jorden, om den nu skapats här på jorden i första taget, alltså i första början, och då särledes resan från molekyl till cell. Från miniliv, till livserlivande. Tesen bygger på faktumet att det i vatten bildas lipidbilager spontant av fosfolipider, dessa lipidbilager utgör sedermera stommen i cellmembranen, hvilka skyddar innehållet i cellerna.

Vi kan alla få bilden i våra ögon, särledes om man någonsin varit eller bor vid havet, detta till synes outtömliga frihetsäskande obändliga eon av sjöjungfruelig havsgudinnelig kroppsmystik, med friskt fläktande inåtvindar som gör att man uppfylls av saltets sältande aura, smakandes som där livet kommer till. Euforiskare plats att va, känner vi levandes ej så till.

Hursom, när vågorna sköljer in och bryts mot en strand bildas det skum vi alla kan beskåda som består av just bubblor, vinden tenderar att alltid föra existent material mot land varvid organiska molekyler kan ha koncentrerats längs med de bara kusterna. Den högre temperaturen vid grundnätta kustområden kan genom avdunstning ha gjort så att koncentrationen av organiskt material ökats änn mer. Det är i spänningen emellan den sältande vätskan, där den möter torra land, kanske vid hettande savannstemperatur, där livets process kommer till, i bubbelteorins värld. Som en organisk orgasm där passionen via kollisionen ger livets processer en skjuts fram, in to the sprakly world of euphoria.

Man tror dessutom att fosfolipid förekommit relativt rikligt i de prebiotiska haven och då dessa fosfolipider har ett hydrofilt huvud och en hydrofob svans så tenderar de att spontant bilda lipidmembran i vatten, är ett protein existent tillikt stärks integriteten än mer. Ett huvud med svans, simmandes i havet bildandes den omgärdande säck detta småsinta liv sedan kan utvecklas i.

Reproduktion kan då, enligt bubbelteorin, ha skett genom att dylika bubblor spruckit varvid innansköljet spridits i det omkringliggande nabolandet.

Samma system figurerar än, det var så du föddes,
från där livet kommit till, världens verkliga paradis.


~



av mina skulle dessa exempelvis passa in: Divina droppar, Sjöjungfruelig klarhet, שרון עזריה - בראשית, Guddommelige kvinder, Virilitet, Du egyptiska gudinna, Kärleksfjorden, Erosale divina, Elveos, Heta källa av liv, L'pie marange, Erotique, Havets böljande

Som predel skulle även påpassas: Vatten på Jorden, ännu mer predel är min Kvarkgluonplasma - Universums säd, og före allt detta: Χάος.

SvD

~~~Ett år sedan~~~

090217 - Njutningshöjning. Passar synnerligen väl.

~

Andra levande om: , , , , , , , , , , , , , , , , , int

2 commenti:

Night Soul Woman ha detto...

Steeeve hahaha :)Här får du *5 gyllene stjärnor* -nsw pris :)

. . . och vet du vad? Hmm det var länge sen men jag har läst(från illustrerad vetenskap) en artikel, en vetenskaplig förklaring - om varför och hur havets doft skapas :) nåja det var länge sen det var spännande men helt oromantisk men det var sanningen;Doch det är därför jag har glömt den vetenskapliga förklaringen :p :) Taack för länsingen! Så bra skrivet och speciellt när jag läste : " in to the sprakly world of euphoria." wooho :) en bra effekt så som du redan vet:D Allt handlar om Tajming tajming tajming ;) Right? Nja du behöver inte svara på denna fråga och här får du en blogspotapplåd;) tack för en fin läsupplevelse

S.A.I. Steve Lando ha detto...

mersì

I do like the beach:)