martedì 9 febbraio 2010

Toleranta Sverige

~
i Sverige vill man gärna kalla sig global, internationell, civiliserad, upplyst, beskolad, human, tolerant, ja allt möjligt fint,

men man klarar baske mig inte av att vissa människor inte vill ta i hand,
tänk att bli skymfad så, att inte viljas röras

~


(förutom när den svenska hysterin om svininfluensan gick i bygderna, då var det nästintill en dygd att inte skaka hand, då var man stolt svensk)

~



se även min Runka händer.

DN, SvD, Gp

Andra om: , , , , , , , , , ,

12 commenti:

Josef ha detto...

En tid kunde inte två killar krama varandra eller ännu senare pussas på kinderna utan att bli kallade bögar.

Varför denna hets att en man eller kvinna inte vill ta i hand ?
Visst kan man känna sig olustig att bli nekad handen , men för nån månad sen så blev jag nekad handskakning p g a svininfluensan.

G.E Online ha detto...

Det är svårt att uttala sig om detta när det råder delade meningar om ifall mannen helt ignorerat chefen, då gjorde han fel, eller om han noga förklarade sin religiösa syn på handskakning och istället hälsade verbalt, då gjorde han inte fel.

Anonimo ha detto...

IMHO spelar det ingen roll om personen förklarar att det är på grund av religionen h*n inte vill skaka hand. Vill företaget inte anställa en person som inte skakar hand ska de ha full rätt att inte göra det oavsett anledning.

Hetsbloggen ha detto...

i Sverige vill man gärna kalla sig global, internationell, civiliserad, upplyst, beskolad, human, tolerant, ja allt möjligt fint,

men man klarar baske mig inte av att vissa människor vill ta livet av oss,
tänk att bli skymfad så, att inte vilja mördas.

Joakim ha detto...

"...men för nån månad sen så blev jag nekad handskakning p g a svininfluensan."

Det fanns en rationell förklaring till det: smittspridning som i extrema fall ledde till döden. Hur kan man jämföra det med att vägra skaka hand med en kvinna, bara för att hon är kvinna? Rädsla för tjejbaciller?

Anonimo ha detto...

Åk till Japan och försök göra affärer utan att hälsa på japanskt bugnings vis och se hur bra det går.

Det handlar bara om rent sunt förnuft. Det finns ingen gud som sagt att man inte får hälsa på varandra. Möjligen en djävul.

Anonimo ha detto...

Men herregud. Om han inte tagit någon i hand utan hälsat likadant på båda hade det varit en annan sak men det som han gjorde nu är könsdiskriminering.

Anonimo ha detto...

Det intressanta är att hade det varit en vit kristen man som vägrat ta kvinnan i hand så hade han blivit dömd för könsdiskriminering om DO fått bestämma.

Anonimo ha detto...

I sverige skall man kunna skaka hand oavsett kön. Passar inte det finns det andra länder där man accepterar könsdiskriminering.

Anonimo ha detto...

Muslimer vill gärna få islam att framstå som och kalla sig global, internationell, civiliserad, upplyst, beskolad, human, tolerant, ja allt möjligt fint,

men man klarar baske mig inte av att vissa människor/kulturer vill ta i hand,
tänk att bli skymfad så, att inte få röras...

Saladin ha detto...

Steve:

vår självkänsla är så skör att vi vill lagstifta så att inte bara privata enheter utan även statliga myndigheter ska isolera enskilda personer och ta bröder ur munnen på dem och deras barn när de har lite annorlunda seder. You said it, brother - alla andra ord är överflödiga.

Martin ha detto...

G.E Online
Den här diskussionen handlar väl inte om huruvida mannen gjorde fel eller inte? Vi göra alla fel tämligen regelbundet utan allt detta rabalder.
Diskussionen handlar om att staten har valt att stödja ett beteende som i sin förlängning leder till ett drakoniskt kvinnoförtryck, väl?