martedì 9 giugno 2020

Alborelle in carpione - Marinerad löja - Recept



 
400 gram löja
olivolja för stekning
mjöl

För marinaden:
2 morötter, skurna i tunna pinnar
1 hackade lökar
en hackad selleristjälk
250 gram röd vinäger
2 skedar olivolja
2 krossade lagerblad
en kvist salvia
en sked hackad persilja
gullviva samt spenat, tunt skuret
salt samt mald svartpeppar

• Skölj av fisken. Det är lite olika hur man gör sedan, det är ej nödvändigt att ta bort inälvor på dylika småfiskar men jag gör det esomoftast. Det är egentligen bara det man skall ta bort men det funkar med att skära bort huvudet, samt svansen, samt dra ut ryggraden då alla ben oftast följer med, görandes det till en filée. Dessa småfiskar är dogh brukbart att allenast plocka bort själva inälvorna genom ett snabbt snitt, låtandes huvud, ben samt svans vara kvar. Det ger även lite mer struktur i mun.
• Mjöla dem för att därefter steka dem i en kastrull med mycket hettande olja.
• Torka dem sättandes dem i en terracottaskål.
• Stek selleri, morot samt lök i olja tillsammans med lagerblad samt salvia i en kastrull, häll på vinäger efter några minuter, krydda med salt samt peppar låtandes detta sjuda. Lägg sedan till hackad persilja samt strimlade grönsaker stängandes av värmen, häll marinaden över fisken låtandes vila minst en dag.
• Servera fisken kall tillsammans med carpionemarinaden.

Samt naturligtvis, en flaska vittvin.
















~
 

Nessun commento: