400 gram
löja
olivolja
för stekning
mjöl
För
marinaden:
2 morötter,
skurna i tunna pinnar
1
hackade lökar
en hackad
selleristjälk
250 gram
röd vinäger
2 skedar
olivolja
2 krossade
lagerblad
en kvist
salvia
en sked
hackad persilja
gullviva
samt spenat, tunt skuret
salt samt
mald svartpeppar
• Skölj
av fisken. Det är lite olika hur man gör sedan, det är ej nödvändigt att ta
bort inälvor på dylika småfiskar men jag gör det esomoftast. Det är egentligen
bara det man skall ta bort men det funkar med att skära bort huvudet, samt
svansen, samt dra ut ryggraden då alla ben oftast följer med, görandes det till
en filée. Dessa småfiskar är dogh brukbart att allenast plocka bort själva inälvorna
genom ett snabbt snitt, låtandes huvud, ben samt svans vara kvar. Det ger även
lite mer struktur i mun.
• Mjöla
dem för att därefter steka dem i en kastrull med mycket hettande olja.
• Torka
dem sättandes dem i en terracottaskål.
• Stek
selleri, morot samt lök i olja tillsammans med lagerblad samt salvia i en
kastrull, häll på vinäger efter några minuter, krydda med salt samt peppar
låtandes detta sjuda. Lägg sedan till hackad persilja samt strimlade grönsaker
stängandes av värmen, häll marinaden över fisken låtandes vila minst en dag.
• Servera
fisken kall tillsammans med carpionemarinaden.
Samt
naturligtvis, en flaska vittvin.
~
Nessun commento:
Posta un commento