venerdì 26 giugno 2015

Sardenaira - ligurisk pizza


8 deciliter vetemjöl
3 deciliter vatten
1 tesked salt
25 gram jäst
4 matskedar ljummen mjölk / vatten
4 matskedar olivolja + till plåten

1,2 kilo färsta tomater
2-3 gula lökar
4 matskedar olivolja
150 gram sardellfiléer
10-15 klyftor vitlök
100 gram svarta oliver
oregano, basilika

• Blanda mjöl og salt i en skål, gör sedan en stor grop i mjölet, lös upp jästen i den ljumma mjölken og häll detta i mjölgropen. Knåda in jästlösningen, olivoljan samt vattnet så att det blir en blank deg.
• Skålla hastigt tomaterna varefter de skalas böro, skärandes dem sedan smått. Finhacka lökarna, fräst dem mjuka i olivoljan, lägg i tomaterna låtandes detta sjuda försiktigt utan lock tills all vätska ångat bort. Spola av sardellfiléerna, skär dem i mindre bitar samt rör ned dem i såsen. Sätt på ugnen på 175 grader.

• Oljpensla en långpanna og bred ut degen på den med händerna, så tunn og platt så möjligt, varpå utsmetas tomatsåsen. Skiva vitlöksklyftorna samt fördela dem tillsammans med oliver og oregano uppenpå degen. Grädda pizzan under runt 45 minuter, strö bailika över när pizzan är klar.














~

Nessun commento: