8 deciliter vetemjöl
3 deciliter vatten
1 tesked salt
25 gram jäst
4 matskedar ljummen mjölk /
vatten
4 matskedar olivolja + till
plåten
1,2 kilo färsta tomater
2-3 gula lökar
4 matskedar olivolja
150 gram sardellfiléer
10-15 klyftor vitlök
100 gram svarta oliver
oregano, basilika
• Blanda mjöl og salt i en skål,
gör sedan en stor grop i mjölet, lös upp jästen i den ljumma mjölken og häll
detta i mjölgropen. Knåda in jästlösningen, olivoljan samt vattnet så att det
blir en blank deg.
• Skålla hastigt tomaterna varefter
de skalas böro, skärandes dem sedan smått. Finhacka lökarna, fräst dem mjuka i
olivoljan, lägg i tomaterna låtandes detta sjuda försiktigt utan lock tills all
vätska ångat bort. Spola av sardellfiléerna, skär dem i mindre bitar samt rör
ned dem i såsen. Sätt på ugnen på 175 grader.
• Oljpensla en långpanna og bred
ut degen på den med händerna, så tunn og platt så möjligt, varpå utsmetas
tomatsåsen. Skiva vitlöksklyftorna samt fördela dem tillsammans med oliver og
oregano uppenpå degen. Grädda pizzan under runt 45 minuter, strö bailika över
när pizzan är klar.
~
Nessun commento:
Posta un commento