3 ägg
1 matsked vatten
lite hackad färsk gräslök
60 gram tärnad rökt skinka
60 gram gröna ärter, tinade
solrosolja, salt, svartpeppar
en skvätt soja om önskas
• Vispa äggen med vattnet, salt
samt peppar
• Blanda i en annan skål
gräslöken, skinkan, ärterna samt soja om denna smak önskas
• Hetta upp en panna med olja,
sänk sedan värmen
• Häll i omelettsmeten
avvaktandes till den nått lätt stelnad i botten, dra smeten från kanterna inåt
mitten så att det flytande rinner ner avvakta framtills hela äggsmeten havandes
tillstannat men där viss krämighet kvarstår
• Häll fyllningen på ena halvan
låtandes stående någon minut
• Vik över den ofyllda sidan över
den fyllda.
Önskas köttet borttagas så kunne
detta element utbytas gentemot runt 30 gram riven ost istället.
~
Nessun commento:
Posta un commento