lunedì 22 giugno 2015

Omelett med skinka og ärter


3 ägg
1 matsked vatten
lite hackad färsk gräslök
60 gram tärnad rökt skinka
60 gram gröna ärter, tinade
solrosolja, salt, svartpeppar
en skvätt soja om önskas

• Vispa äggen med vattnet, salt samt peppar
• Blanda i en annan skål gräslöken, skinkan, ärterna samt soja om denna smak önskas
• Hetta upp en panna med olja, sänk sedan värmen
• Häll i omelettsmeten avvaktandes till den nått lätt stelnad i botten, dra smeten från kanterna inåt mitten så att det flytande rinner ner avvakta framtills hela äggsmeten havandes tillstannat men där viss krämighet kvarstår
• Häll fyllningen på ena halvan låtandes stående någon minut
• Vik över den ofyllda sidan över den fyllda.


Önskas köttet borttagas så kunne detta element utbytas gentemot runt 30 gram riven ost istället.
















~

Nessun commento: