4
noriblad
8 stora
potatisar
2
knippen kruspersilja
2
matskedar olja
salt,
peppar
• Skala
potatisen skärandes den i bitar, koka i saltat vatten.
• Häll
av vattnet, ånga av potatisen pressandes den därefter i purépress.
• Tillsätt
peppar och en matsked olja i hälften av moset, blanda väl.
• Mixa
persilja med en matsked olja till en slät smet silandes genom finmaskig sil.
Spar vätskan blandandes i detta med hälftan av potatismoset. Rör väl ock
peppra.
• Lägg
noribladen på en bit plastfolie, fuktandes dem lätt bredandes en halv centimeter
tjockt lager av det vita moset över halva. Spritsa en grön sträng av det andra
moset i mitten, rulla ihop dem med hjälp av plastfilmen låtandes potatisrulltårtorna
ligga vilandes under omkring fyra timmar.
• Värm
dem i ugnen under 155 grader i omkring 10 minuter.
~
Nessun commento:
Posta un commento