domenica 23 settembre 2018

Mexikansk bönpaté - Recept

 
420 gram konserverade röda bönor
2 finhackade gula lökar
1 urkärnad samt finhackad grön paprika
100 gram mjukost
kummin, chilisås
salt, svartpeppar
solrosolja
+ persilja för garnering

• Låt bönorna rinna av sköljandes dem under kallt vatten i ett durkslag, lägg dem sedan efter viss torkning i en skål.
• Hetta upp oljan i en liten kastrull låtandes lök samt paprika bräsera under 5 minuter, rör om då og då, blanda in kummin låtandes koka ytterligare några sekunder.
• Lägg över lökblandningen i skålen med bönorna, tillsätt chilisås efter behag, mjukost samt kryddor, mixa blandningen med en mixer framtills det erhållit en någorlunda jämn og krämig konsistens. Lägg upp i skål, med persilja ovanpå.

Ätes avsvalt med mörkt bröd med smör, en sallad, samt lite råa morotor, paprika, gurka, till.















~
 

Nessun commento: