420 gram konserverade röda bönor
2 finhackade gula lökar
1 urkärnad samt finhackad grön paprika
100 gram mjukost
kummin, chilisås
salt, svartpeppar
solrosolja
+ persilja för garnering
• Låt bönorna rinna av sköljandes dem under kallt vatten i
ett durkslag, lägg dem sedan efter viss torkning i en skål.
• Hetta upp oljan i en liten kastrull låtandes lök samt
paprika bräsera under 5 minuter, rör om då og då, blanda in kummin låtandes
koka ytterligare några sekunder.
• Lägg över lökblandningen i skålen med bönorna, tillsätt
chilisås efter behag, mjukost samt kryddor, mixa blandningen med en mixer
framtills det erhållit en någorlunda jämn og krämig konsistens. Lägg upp i
skål, med persilja ovanpå.
Ätes avsvalt med mörkt bröd med smör, en sallad, samt lite
råa morotor, paprika, gurka, till.
~
Nessun commento:
Posta un commento