mercoledì 12 settembre 2018

出羽鶴 Dewatsuru Choinama Futsu-shu - Saké Nihonshu 日本酒

 


普通酒
enkelhetens saké

fruktig smak
mått av päron
jäst jasminris

lamt smekfull

någon krydda
viss däst blommighet

kan drickas varm
rums, eller kyld

godast varm
et kall











~



出羽鶴  Dewatsaru är grundat år 1865 som ett litet familjeägt bryggeri men har vuxit en hel del sedan dess, men ännu inom Itofamiljens hägn, företaget har sin lokalisering i bergiga Akitaregionen / 秋田県  i norra Honshu hvilket klimatologiskt är välanpassat för sakéfermetering, vattnet hämtas direkt från bergskällornas utflöden og man eftersträvar generellt sätt en harmonisk relation emellan natur samt människa, vattnet man nyttjar är tillikt len till sin natur.

Bryggeriet är ett utav de få japanska bryggerierna som producerar organisk saké, utan kemikalier og med traditionella metoder, utifrån lokalodlade varor.

Med det poetiska namnet dewatsaru ‘Tranan af Dewa’-regionen appelerar man till sin sakés elegans og värdighet.

Nessun commento: