普通酒
enkelhetens saké
fruktig smak
mått av päron
jäst jasminris
lamt smekfull
någon krydda
viss däst blommighet
kan drickas varm
rums, eller kyld
godast varm
et kall
~
出羽鶴 Dewatsaru är grundat år 1865 som ett litet
familjeägt bryggeri men har vuxit en hel del sedan dess, men ännu inom
Itofamiljens hägn, företaget har sin lokalisering i bergiga Akitaregionen / 秋田県 i norra Honshu
hvilket klimatologiskt är välanpassat för sakéfermetering, vattnet hämtas
direkt från bergskällornas utflöden og man eftersträvar generellt sätt en
harmonisk relation emellan natur samt människa, vattnet man nyttjar är tillikt
len till sin natur.
Bryggeriet är ett utav de få japanska
bryggerierna som producerar organisk saké, utan kemikalier og med traditionella
metoder, utifrån lokalodlade varor.
Med det poetiska namnet dewatsaru
‘Tranan af Dewa’-regionen appelerar man till sin sakés elegans og värdighet.
Nessun commento:
Posta un commento