mercoledì 27 settembre 2017

Hemmagjord pasta - Recept


 
Nyttjas durumvete så behövs inga tillsatser förutöver vatten. Bara tag en skopa mjöl med isättning i en vulkantopp en del vatten, för att därefter knåda ihop degen tills den är hållbart elastisk.

Sedan är det bara att kavla ut den, eller utforma resultatet huru man så önskar, som lasagneplattor, cannelloni, bandspagetti, snäckor, makaroner, eller vad som.

Färsk pasta behöves oftast koka allenast runt 2 minuter.

Räkna en hand mjöl per förrättsportion, utöka utefter det.


Om man ändå vill ha ägg i så kunne fördelningen vara så här:

5 deciliter vetemjöl
3 ägg
3-4 matskedar vatten
2 matskedar olja
1 tesked salt

Samma procedur som ovan sedan, man kunne då även inlägga den färdiga degen i kylen under 30 minuter innan formering.












~
 

Nessun commento: