400 gram djupfryst hackad spenat
250 gram keso
1 deciliter riven lagrad ost + mer på
1 sats italiensk tomatsås
mejram eller oregano
salt, svartpeppar
Cannelloni kan man ju fylla med snart sagt vad som helst,
här är ett spenatigt alternativ.
Kavla ut den hemmagjorda pastadegen tung skärandes den
sedan i kvadratiska eller rektangulära plattor, koka dem i lättsaltat vatten
för att sedan spola dem kalla under kallt vatten, detta är det godaste
alternativet men det går naturligtvis väl att även köpa färdiga lasagneplattor
som även de behöver kokas.
Tina spenaten i en kastrull, låt vätskan koka in samt häll
ut överflödig sky, blanda in saltet, kryddor, keso samt den rivna osten. Gör en
tomatsås.
Fördela spenatfyllningen på degplattorna rullandes ihopa
dem läggandes dem tätt på ett smort ugnsäkert fat, häll sedan över tomatsåsen
ströendes över riven ost.
Grädda under 20 minuter i ugnen.
Enkel italiensk tomatsås
400 gram krossade tomater
2 gula lökar
4-5 vitlöksklyftor efter behag
olivolja
3 matskedar tomatpuré
basilika, socker, salt, svartpeppar
grönsaksfond
• Skala og finhacka löken, fräs den mjuk i en kastrull för
att sedan tillsätta tomaterna med sitt spad, tomatpurén, den skivade vitlöken
samt övriga kryddor, låtandes koka under runt 10-15 minuter.
~
Nessun commento:
Posta un commento