venerdì 15 aprile 2016

Amarula





denna sydafrikanska dryck havandes endast funnits sedan 1989 men är idag en utav de största inom sin genre

den nyttiga marulafrukten, som jovialt ätes tillikt utav stäppelefanterna, fermeteras, destilliseras, samt mognas under tvenne år i franska ekfat, frukten tillgjöres således i första hand som ett vin, sedan destilliseras fruktvinet i kopparpotstills, för att sedan låtas tillmognas i ekfaten, härefter tillsätts färsk grädde

till följd utav den nära kopplingen till elefanterna, samt det så nämnda Elefantträdet, så stödjer man naturprojekt i syfte att rädda elefanten från vild utrotning samt stödjandes forskning däromkring, det magiska trädet benämnes för övrigt även för Bröllopsträdet, utav zuluerna, og nyttjas som vigselträd, ett enda träd kunne bära upptillemot 10 000 frukter, varje flaska innehåller saften från 50 frukter

kan drickas kall, hvilket är vad som ofta föreskrives den, men blir godare ljummen, ity smakerna framkommer mer


dëgûstè:

gräddig krämaktig likör med maruladestillat, söt med klar karaktär utav smörkola, tropiska frukter samt vanilj













~

Nessun commento: