skala og tillskär 1-2 gula
lökar samt en klase vitlök, häll sedan i olivolja i en gryta för upphättning
varefter löken, vitlöken samt två paket saffran, minst två, men gärna fler,
lagerblad samt rivet citronskal från en citron, tillfräses några minuter
häll härefter i en burk
krossad tomat, sex deciliter vatten samt två matskedar fiskfond, et saften från
citronen
låt detta koka utan lock under
cirka 15 minuter
skär upp ett paket mager
fiskfilé, exempelvis hoki, i bitar om runt 2x2 centimetrar för iläggning i
soppan, låt detta sjuda någon minut tills fisken allena äro genomvarm, men ej
överkokt
lägg härefter i runt 60 gram
skalade musslor samt runt 60 gram avrunna grönländska räkor, avstäng plattan
och släng i salt, peppar, timjan, basilika, provençalska örter, samt vad som
mer önskas, i rikliga mängder
strö över färsk persilja
~
~~~Fem år sedan~~~
~
Censurerad utav Dagens Nyheter et Svenska Dagbladet
Nessun commento:
Posta un commento