giovedì 3 aprile 2008

När världen doftar blod

~
när världen doftar blod
bör man dra till Ganghes flod

tänk på alla som omkom
rena din själ när du går den igenom

människor är bråkiga
själarna är såriga

rena din själ

livet är skört
allt kan så enkelt bli förstört

ge livet en chans
att få visa sin substans

istället för att korsa dödens flod
gör något hjälpsamt i denna bod


~


Exempel på relaterbart gällande det aktuella i Tibetfrågan: SvD, SvD, SvD, SvD, DN, DN, DN, DN, Sydsv

Läs även andra inlägg berörandes: , , , , , , , , , , , , , , ,

4 commenti:

A-K ha detto...

Bara titeln på detta alster är så väldigt stark att jag nästan förnimmer den kväljande doften av blod. Jag blir glad över att du tar upp det här, då det är ett typiskt exempel på något som människor glömmer så fort den värsta medierapporteringsvågen virvlat förbi, röda tröjor ena dagen, glömt, glömt, glömt dagen efter... Det är tragiskt att människan, inte alla givetvis, fungerar så. Tack för detta inlägg.

Angie Roger ha detto...

ett stark text, med en talande titel, som visar på hur orätt det är,när våldet och inskränktheten talar, när det egentligen borde vara det mänskliga (goda) inret som borde bli hörd, och att vi alla kan bidra på någotvis ...
bra och intressant att du länkar till dessa mångfaldiga alster

Anonimo ha detto...

Kina! Oavsett om du är en diktatur eller en kapitalistisk stat. Du gav folket hopp, förbättrade livskvalitet åt 1 miljard människor, du reste kineserna ur fattigdom. Du är så jävla bra. Jag älskar dig!

De västerländska barbarerna smutskastar dig, kränkar dig, förnedrar dig, pissar på dig, men du ska veta att det finns 1,3 miljard människor + 1 som stödjer dig.

Kina! Du är underbar!

/Daniel

Anonimo ha detto...

När man ser en titel som denna skulle man kunna tro att det är en mörk dikt, och visst inleds den också med dystra vyer. Din poesi blundar aldrig; dess ljus är också skarpt när det faller på de svåraste händelserna i världen, eller i historien, och som ovan nämns så är den inte bara där media befinner sig för tillfället.
Detta är en konst, då det är en sann utmaning för människan att inte bara följa de nyheter som det tillfälligt är mest fokus på. Världen är stor, komplex och intrycken kan vara svåra att sortera.

Ändå är det, även här, framåtvyn och optimismen som får avsluta dikten. Man kan förändra, genom hjälpsamhet, det finns genom den fria viljan alltid ett alternativ.

"Ge livet en chans
att få visa sin substans"