lunedì 28 agosto 2023

Trenette col pesto – Nudlar med pesto - Recept

 


 

400 gram trenette, vilket är platt spaghetti från Ligurien, eller smala bandnudlar

50 gram nyriven parmesan

5 klyftor vitlök

2 matskedar pinjenötter eller valnötter

1 stor knippa basilika

1 ½ deciliter olivolja

salt

 

• För peston nyp av nästintill alla blad från en stor knippa basilika utan att skölja dem. Rosta nötterna samt grovhacka vitlöksklyftorna. Lägg de trenne ingredienserna med saltet i mortlen sötandes det till en pasta, eller purea det fint med en handmixer.

• Skrapa över peston i en skål rörandes ned matskedsvis med olja omväxlande med den nyrivna osten tills allt varde en simmig kräm.

• Koka upp 3 liter saltat vattenkokandes pastan al dente. Rör ned 4 matskedar utav det kokande kokvattnet i peston.

• Häll av vattnet från pastan blandandes den med peston. Lägg några lämnade basilikablad ovanpå.

















~

Nessun commento: