300 gram pasta, exempelvis hemmagjord tagliatelle
1 burk om minst 400 gram musslor i vatten
4 deciliter musselspad plus vatten
4 vitlöksklyftor
1 gul lök
1 purjolök
1 deciliter hackad persilja
1 ½ matsked vetemjöl
½ citron
pressad citron
olivolja
salt et peppar
• Gör först handjord pasta av slag bandspagetti samt koka dessa under 2 minuter, eller köp färdiga og koka al dente därutefter.
• Häll av spadet från musslorna sparandes detta till såsen.
• Skala samt hacka löken, snitta, skölj samt skiva purjon, skala av det gula på citronen skärandes det i nålfina strimmlor.
• Fräs lök, purjo samt citronskalsstrimmlorna i fettet i en kastrull, strö över mjölet rörandes om. Späd med musselspad samt vatten kokandes upp under omrörning kokandes 3-5 minuter. Tillsätt skalad samt pressad vitlök, musslor et persilja. Låt såsen vara upphettad men låt den ej koka, smaksätt då med 2 matskedar pressad citron, lite salt samt nymalen svartpeppar.
• Lägg upp den nykokta pastan hällandes över såsen för servering.
~
Nessun commento:
Posta un commento