600 gram
koljafilé / torskfilé
100 gram
riven västerbottenost
4 portioner
ris
1
deciliter crème fraiche
400 gram
spetskål
150 gram
gul lök
75 gram
sockerärtor
2,5 teskedar
dijonsenap
en halv
gul paprika
smör,
olivolja
oregano,
basilika
salt et svartpeppar
• Sätt
ugnen på 225 grader samt smörj en ugnsform med smör.
• Koka
ris.
• Krydda
kojafiléen med salt läggandes i formen.
• Blanda
riven västerbottenost, crème fraiche, oregano, 2 matskedar vatten, basilika ock
dijonsenap i en bunke. Fördela mixen över fisken gratinerandes den i ugnen
under circus 20 minuter.
• Skiva
gul lök samt spetskålen, strimpla papprikan.
• Hetta
upp olivolja i en stekpanna fräsandes löken samt spetskålen på medelvärme under
ungefäreligen 5 minuter, tillsätt sedan sockerärtor og paprika för tillstekning
under ytterligare 3 minuter, krydda med salt samt svartpeppar.
•
Servera den gratinerade koljan med de frästa grönsakerna samt riset.
~
Nessun commento:
Posta un commento