1 kilo
musslor
60 gram
saltat smör
330
milliliter IPA
1-2
finhackade rödlökar
några
pressade vitlöksklyftor
lite
färsk timjan
lite
hackad bladpersilja
lite
salt
lite
socker
lite
svartpeppar
franskbröd
• Tvätta,
skrapa, musslorna. Kolla igenom så att skalen är eller blir stängda. Öppna
skall kastas.
• Smält
smöret i en kastrull fräsandes rödlök samt vitlök däri tills de äro mjuka.
Tillsätt timjan, halva IPAn samt en tredjedel utav persiljan samt peppar,
låtandes detta sjunka under omkring 10 minuter. Lägg härefter i musslorna samt
resterande IPA låtandes koka framtills musslorna öppnats, kasta de som ej öppnar
sig. Häll på resten av persiljan.
•
Antingen servera direkt som där, eller lyft ur musslorna låtandes vötskan koka
samman en aning till för att sedan hälla detta över musslorna varpå servering
sker tillsammans med franskbröd.
~
Nessun commento:
Posta un commento