domenica 12 luglio 2020

Musslor i ljus ale - Recept

 
1 kilo musslor
60 gram saltat smör
330 milliliter IPA
1-2 finhackade rödlökar
några pressade vitlöksklyftor
lite färsk timjan
lite hackad bladpersilja
lite salt
lite socker
lite svartpeppar
franskbröd

• Tvätta, skrapa, musslorna. Kolla igenom så att skalen är eller blir stängda. Öppna skall kastas.
• Smält smöret i en kastrull fräsandes rödlök samt vitlök däri tills de äro mjuka. Tillsätt timjan, halva IPAn samt en tredjedel utav persiljan samt peppar, låtandes detta sjunka under omkring 10 minuter. Lägg härefter i musslorna samt resterande IPA låtandes koka framtills musslorna öppnats, kasta de som ej öppnar sig. Häll på resten av persiljan.
• Antingen servera direkt som där, eller lyft ur musslorna låtandes vötskan koka samman en aning till för att sedan hälla detta över musslorna varpå servering sker tillsammans med franskbröd.















~
 

Nessun commento: