90 gram
makaroni
2
deciliter mjölk
60 gram
lagrad cheddarost
30 gram
riven parmesan
4
äggvitor
2 äggulor
3
matskedar mjöl
minst 1
tesked senapspulver
2 matskedarsmör
rivebröd
olivolja
salt,
svartpeppar
• Pensla
en suffléform med olja, häll i rivebröd skakandes runt så att det täcker
formens botten samt sidor.
• Överkoka
makaronerna något.
• Blanda
smör, mjöl, senapspulver samt mjölk i en stor kastrull låtandes koka upp långsamt
under omrörning tills det blir en slät og tjock konsistens, låt sedan detta
puttra någon minut blandandes ned makaronerna därefter.
• Tag
kastrullen av plattan rörandes ner de båda osterna, fortsätt röra framtills
dessa smulto ned, krydda samt rör i äggulorna.
• Häll
äggvitorna i en stor fettfri skål vispandes dem till det blivit skum av det mer
fasta slaget, rör ned en matsked utav detta i makaroniblandningen för att göra
den något lösare. Vänd sedan ned resen rörandes runt.
• För
över smeten i suffléformen, jämta till ytan samt grädda under 25-30 minuter
tills den har blivit hög gyllenbrun men fortfarande rör sig lite på ytan när du
flyttar på formen.
~
Nessun commento:
Posta un commento