sabato 11 luglio 2020

Makaronisufflé - Recept

 
90 gram makaroni
2 deciliter mjölk
60 gram lagrad cheddarost
30 gram riven parmesan
4 äggvitor
2 äggulor
3 matskedar mjöl
minst 1 tesked senapspulver
2 matskedarsmör
rivebröd
olivolja
salt, svartpeppar

• Pensla en suffléform med olja, häll i rivebröd skakandes runt så att det täcker formens botten samt sidor.
• Överkoka makaronerna något.
• Blanda smör, mjöl, senapspulver samt mjölk i en stor kastrull låtandes koka upp långsamt under omrörning tills det blir en slät og tjock konsistens, låt sedan detta puttra någon minut blandandes ned makaronerna därefter.
• Tag kastrullen av plattan rörandes ner de båda osterna, fortsätt röra framtills dessa smulto ned, krydda samt rör i äggulorna.
• Häll äggvitorna i en stor fettfri skål vispandes dem till det blivit skum av det mer fasta slaget, rör ned en matsked utav detta i makaroniblandningen för att göra den något lösare. Vänd sedan ned resen rörandes runt.
• För över smeten i suffléformen, jämta till ytan samt grädda under 25-30 minuter tills den har blivit hög gyllenbrun men fortfarande rör sig lite på ytan när du flyttar på formen.














~
 

Nessun commento: