mörk varm
chokladaktig mjuk välbalanserad ale af fyllig caractär, complex smak medels
littla söttma, åtfinnes häri inslag utaf choklad, fruktkaka, torkade fikon,
ljus sirap, pekannötter samt julstimmad kanel.
Det tåls att anmärka att det är självaste chokladmästaren et
hidalgon Gianluca Franzoni, från eleganta Domori, som rostat bönorna från
kakaon från den ursprungliga samt exklusiva Chuao från Criollokakaon, den som mayaindianerna
nyttjade, Criollo står idag för 0,001 % av världens kakaoproduktion varav Cacao
de Chuao än mindre, varför denna julöl från ölmakaren Teo Musso väl bör smakas
med andakt i svalj.
Passandes naturligtvis särledes till finare choklad, helst från
chuao af Domori.
Piemontisk kvalité, med maya- samt aztekisk börd, utöver
det ordinära.
~
Nessun commento:
Posta un commento