domenica 30 dicembre 2018

Ädelostbakelse med punschglaserade valnötter - Recept

 
200 gram Kvibille gräddädelost
50 gram Philadelphiaost
15 centiliter punsch
1 deciliter valnötskärnor
2 päron
4 digestivkex
4 rädisor
1 vaniljstång
1 citron
1 deciliter socker

• Börja med att koka päronen i en vaniljlag. Skär upp en vaniljstång på längden för att skrapa ur fröna, lägg stång samt frön i en gryta tillsammans med vatten, 1 deciliter socker samt citronsaft från en citron, låtandes detta koka upp under tio minuter. Lägg ned de skalade, halverade samt urkärnade päronen i grytan låtandes detta koka under lock under runtomkring 10 minuter. Låt sedan päronen kallna i lagen.
• Rosta valnötterna hastigt i ett gjutgärn. Låt sedan pannan svalna något för att sedan slå på 1 deciliter punsch låtandes detta koka in.
• Blanda de tu rumstempererade ostarna med 5-6 centiliter av punschen samt ett päron skuret i mindre tärningar.
• Fördela hälften av ost- och päronblandningen på kexen, skiva det andra päronet läggandes ett par skivor på osten, fördela resten av osten, garnera med rädisa för att servera det tillsammans med de glaserade valnötterna.















~
 

1 commento:

Anonimo ha detto...

Himmel va gott!!
Själv har jag tänkt mig en sån där härlig knottrevälling till middag idag. ;)