200 gram Kvibille gräddädelost
50 gram Philadelphiaost
15 centiliter punsch
1 deciliter valnötskärnor
2 päron
4 digestivkex
4 rädisor
1 vaniljstång
1 citron
1 deciliter socker
• Börja med att koka päronen i en vaniljlag. Skär upp en
vaniljstång på längden för att skrapa ur fröna, lägg stång samt frön i en gryta
tillsammans med vatten, 1 deciliter socker samt citronsaft från en citron,
låtandes detta koka upp under tio minuter. Lägg ned de skalade, halverade samt
urkärnade päronen i grytan låtandes detta koka under lock under runtomkring 10
minuter. Låt sedan päronen kallna i lagen.
• Rosta valnötterna hastigt i ett gjutgärn. Låt sedan pannan
svalna något för att sedan slå på 1 deciliter punsch låtandes detta koka in.
• Blanda de tu rumstempererade ostarna med 5-6 centiliter av
punschen samt ett päron skuret i mindre tärningar.
• Fördela hälften av ost- och päronblandningen på kexen, skiva
det andra päronet läggandes ett par skivor på osten, fördela resten av osten,
garnera med rädisa för att servera det tillsammans med de glaserade
valnötterna.
~
1 commento:
Himmel va gott!!
Själv har jag tänkt mig en sån där härlig knottrevälling till middag idag. ;)
Posta un commento