sabato 30 giugno 2018

Aggilus

 
aggileis andbahtidedun imma
qiþands þatei usfullnoda

hirjats afar mis

















~

Du, med flera män


Det är även troligt att du har olika former av behov og en person klarar ju inte av att tillfredsställa dem alla då de kanske till og med är emotstridliga varandra. Även här är det så att det gör att det alltid är rätt att gudinnan du har rätt att ha flera män, där vi på olika sätt är med i att tillfredsställa dig.

En man har aldrig dessa rättigheter, då vi är enklare skapade är vi gjorda för att åtrå bara en, vi behöver ingen variation för att upprätthålla vår njutning utan vi skall i våran fullhet fokusera på vårat mål, Dig. Naturen har dessutom lagfört detta genom att för att du som gudinna skall kunna njuta maximalt så behöver du inte bara variation utan du behöver även mannes fulla lojala åtrå. Du mår som bäst om mannen är dig helt trogen. Varje cell i mannen skall inriktas till Dig, bara Dig.

Som jag tror är det väldigt viktiga premisser för att du som gudinna skall uppnå så maximal som möjligt njutning både på det fysiska planet som det mentala.




















~
 

Doriska koinespråk

 
Det är ej allena joniskan, via attiskan, som utvecklades till ett koinespråk under antik tid, därefter avynglandes till dagens språkliga grekiska variant.

Ett doriskt koinemål var måhända en tidig rival till attiskan, i likhet med situationen på det politiska planet emellan rivalstäderna Sparta et Athen. Det doriska koine verkar ehuru havandes haft föga med Sparta att göra, utan det hade snarare en kommersiell bakgrund då det verkar havandets sin grund på ön Rhodos med sina stora köpmannakontakter med det ptolemaiska Egypten, och språket nyttjades för en tid i officiella dokument i hela de södra delarna av den egeiska övärlden.

På Rhodos skall språket även åtminstone ha kvarlevt framtills den kristna tiden.

Ett annat doriskt koinespråk figurerade i den akaeanska ligan som var aktiv runt 280-146 f.kr. och som var en federation av peloponnesiska städer söder om Korintbukten som först skapades i syfte att motverka makedonskt herravälde, men som senare istället valde att be det makedonska riket om hjälp i syfte att stävja Spartas maktanspråk.

Doriskan finnes idag endast kvar via den tsakoniska varianten talandes utav en snabbt avdagande herdebefolkning om några hundra familjer.


















~

Läs mer om detta i boken Europas tungomål.