venerdì 27 ottobre 2017

Dillkött på kycklinglår- Recept


 
500 gram kycklinglårfilé utan ben
1 liter vatten
4 potatisar
3 morötter i bitar
1 purjolök, tjockt skivad
6 lagerblad
1 deciliter vispgrädde
1 ½ matskedar ättika
1 ½ matskedar strösocker
2 matskedar smör
2 matskedar vetemjöl
10 vitpepparkorn
2 teskedar salt
1 färsk dill
salt, vitpeppar

• Koka upp vattnet i en rymlig kastrull läggandes i morötter, potatis og purjo när vattnet kokar, tillsammans med lagerblad, pepparkorn samt salt.
• Putsa kycklingköttet skärandes det i mindre bitar, lägg det likväl i kastrullen sänkandes värmen. Sjud sakta under omkring 10-15 minuter, kolla så att kycklingen är genomkokt, sila samt spara buljongen för sig.
• Smält smöret i en tjockbottnad kastrull, rör i mjölet, tillsätt därefter lite buljong i taget emedans handvispning sker, fortsätt med detta tills konsistensen blir lagom tjock medels runt en halv liter buljong, tillsätt sedan grädden.
• Koka upp ättika ock socker i en liten kastrull tills sockret löst sig, häll ned detta i såsen.
• Lägg tillbaka kycklingen, potatisen samt morötterna i såsen, sjud detta sedan sakta under 5 minuter. Rör ned dillen smakandes av med salt samt vitpeppar.
• Garnera med extra dill.











~
 

Nessun commento: