500 gram
kycklinglårfilé utan ben
1 liter vatten
4 potatisar
3 morötter i
bitar
1 purjolök,
tjockt skivad
6 lagerblad
1 deciliter
vispgrädde
1 ½ matskedar
ättika
1 ½ matskedar
strösocker
2 matskedar
smör
2 matskedar
vetemjöl
10
vitpepparkorn
2 teskedar salt
1 färsk dill
salt, vitpeppar
• Koka upp
vattnet i en rymlig kastrull läggandes i morötter, potatis og purjo när vattnet
kokar, tillsammans med lagerblad, pepparkorn samt salt.
• Putsa
kycklingköttet skärandes det i mindre bitar, lägg det likväl i kastrullen
sänkandes värmen. Sjud sakta under omkring 10-15 minuter, kolla så att
kycklingen är genomkokt, sila samt spara buljongen för sig.
• Smält smöret
i en tjockbottnad kastrull, rör i mjölet, tillsätt därefter lite buljong i
taget emedans handvispning sker, fortsätt med detta tills konsistensen blir
lagom tjock medels runt en halv liter buljong, tillsätt sedan grädden.
• Koka upp
ättika ock socker i en liten kastrull tills sockret löst sig, häll ned detta i
såsen.
• Lägg tillbaka
kycklingen, potatisen samt morötterna i såsen, sjud detta sedan sakta under 5
minuter. Rör ned dillen smakandes av med salt samt vitpeppar.
• Garnera med
extra dill.
~
Nessun commento:
Posta un commento