250 gram färsk getost
3 deciliter vetemjöl
1 deciliter fin olivolja
1 tesked salt
vatten
• Blanda mjölet og saltet med ½ deciliter
olivolja knådandes på bakbordet, tillsätt eventuellt även kallt vatten så att
degen blir blank, formandes den till en boll, lägg den sedan i en förslutning
låtandes den vila i omkring 1 timme.
• Sätt ugnen på
högsta gradtal.
• Knåda degen
kraftigt under några minuter, forma den sedan till bollarna tu låtandes vila
ännu en gång under 5 minuter. Kavla ut den ena bollen till en tunn platta
iklädandes den i en stor rund smörsmord bakform.
• Skär getosten
i tärningar fördelandes dem jämnt över degen, täck sedan med den andra tillikt
utkavlade bollen, tryck fast kansterna. Tryck med fingrarna ned små
fördjupningar i degen runtom, strö salt över samt olja på friskt över hela
ytan.
• Ställ in
pajen i ugnen under omkring 10 minuter tills ovansidan fått fager färg. Servera
genast.
~
5 commenti:
"lägg den sedan i en plastpåse"Usch inte alls miljö och människovänlig ..
nej det är sant, en förslutning av valfrit slag går ju bra:)
Haha bra tänkt Stevie men du vet bättre än så. Samtidigt som du kunde fråga någon som är äldre o bor i Italien om hur man gjorde en gång i tiden då man använde en kökshandduk osv. samt använda dagens kunskaper för att få fram det bästa alternativet för dig själv o måhända dina läsare
som sagt, en förslutning av valfritt slag:)
Ifall du inte vet idag är det en speciell dag: https://en.m.wikipedia.org/wiki/Freedom_of_religion
Posta un commento