lunedì 23 ottobre 2017

Focaccia al formaggio - Ligurisk ostpaj - Recept


 
250 gram färsk getost
3 deciliter vetemjöl
1 deciliter fin olivolja
1 tesked salt
vatten

 • Blanda mjölet og saltet med ½ deciliter olivolja knådandes på bakbordet, tillsätt eventuellt även kallt vatten så att degen blir blank, formandes den till en boll, lägg den sedan i en förslutning låtandes den vila i omkring 1 timme.
• Sätt ugnen på högsta gradtal.
• Knåda degen kraftigt under några minuter, forma den sedan till bollarna tu låtandes vila ännu en gång under 5 minuter. Kavla ut den ena bollen till en tunn platta iklädandes den i en stor rund smörsmord bakform.
• Skär getosten i tärningar fördelandes dem jämnt över degen, täck sedan med den andra tillikt utkavlade bollen, tryck fast kansterna. Tryck med fingrarna ned små fördjupningar i degen runtom, strö salt över samt olja på friskt över hela ytan.
• Ställ in pajen i ugnen under omkring 10 minuter tills ovansidan fått fager färg. Servera genast.













~

5 commenti:

Night Soul Woman ha detto...

"lägg den sedan i en plastpåse"Usch inte alls miljö och människovänlig ..

S.A.I. Steve Lando ha detto...

nej det är sant, en förslutning av valfrit slag går ju bra:)

Night Soul Woman ha detto...

Haha bra tänkt Stevie men du vet bättre än så. Samtidigt som du kunde fråga någon som är äldre o bor i Italien om hur man gjorde en gång i tiden då man använde en kökshandduk osv. samt använda dagens kunskaper för att få fram det bästa alternativet för dig själv o måhända dina läsare

S.A.I. Steve Lando ha detto...

som sagt, en förslutning av valfritt slag:)

Night Soul Woman ha detto...

Ifall du inte vet idag är det en speciell dag: https://en.m.wikipedia.org/wiki/Freedom_of_religion