lunedì 9 febbraio 2015

Purjolökssoppa med salsa verde


för soppan:
• 600 gram färskpotatis
• 600 gram purjolök
• majsolja
• 6 deciliter grönsaksbuljong eller likvärdig fond
• 3 deciliter mörk öl
• några teskedar torkad timjan
• 1 knippe tunt skivade rädisor

salsa verde:
• 50 gram färsk blandspenat
• 15 gram persilja
• 5 gram rucola
• en matsked kapris
• 2 sardeller
• ½ deciliter riven parmesan
• ½ deciliter olivolja

chilikrutonger:
• 4 skivor bondbröd
• majsolja
• vitlöksklyftor
• chilipeppar
• paprikapulver


Tillredning:

• Ugnen bör sättas på 220 grader, potatis samt purjolök bör tvättas samt skrivas, läggas i en ugnssäker form, påpenslas med majsolja samt rosta därefter i ugnen ungefäreligen 10 minuter tills de fåendes färg.
• Koka under tiden upp buljongen och öl i en vid kastrull, timjan bör tillsättas, den rostade potatisen samt pujolöken likaså, i ölbuljongen varefter det kokas tillsammans tills potatisen når mjukhet.
• Spenat, persilja, rucola, kapris, sardeller, parmesan, samt olivolja, bör mixas till salsa verde. Ställes sedan i kylen för avkylning intill servering.
• Brödet kunne skäras i stavar, antingen nu, eller efter hela behandlingen, påpenslas med majsolja som blivit utblandad med finriven vitlök, chilipeppar ock paprikapulver. De bör sedan rostas på galler högt upp i ugnen till de erhållit en fin färg.
• Soppan är färdig att serveras med en klick utav salsa verden, skivade rädisor samt krutongerna.















~

Nessun commento: