för soppan:
• 600 gram färskpotatis
• 600 gram purjolök
• majsolja
• 6 deciliter grönsaksbuljong
eller likvärdig fond
• 3 deciliter mörk öl
• några teskedar torkad
timjan
• 1 knippe tunt skivade
rädisor
salsa verde:
• 50 gram färsk blandspenat
• 15 gram persilja
• 5 gram rucola
• en matsked kapris
• 2 sardeller
• ½ deciliter riven parmesan
• ½ deciliter olivolja
chilikrutonger:
• 4 skivor bondbröd
• majsolja
• vitlöksklyftor
• chilipeppar
• paprikapulver
Tillredning:
• Ugnen bör sättas på 220
grader, potatis samt purjolök bör tvättas samt skrivas, läggas i en ugnssäker
form, påpenslas med majsolja samt rosta därefter i ugnen ungefäreligen 10
minuter tills de fåendes färg.
• Koka under tiden upp
buljongen och öl i en vid kastrull, timjan bör tillsättas, den rostade
potatisen samt pujolöken likaså, i ölbuljongen varefter det kokas tillsammans
tills potatisen når mjukhet.
• Spenat, persilja, rucola,
kapris, sardeller, parmesan, samt olivolja, bör mixas till salsa verde. Ställes
sedan i kylen för avkylning intill servering.
• Brödet kunne skäras i
stavar, antingen nu, eller efter hela behandlingen, påpenslas med majsolja som
blivit utblandad med finriven vitlök, chilipeppar ock paprikapulver. De bör
sedan rostas på galler högt upp i ugnen till de erhållit en fin färg.
• Soppan är färdig att serveras med en klick utav salsa verden, skivade rädisor samt krutongerna.
• Soppan är färdig att serveras med en klick utav salsa verden, skivade rädisor samt krutongerna.
~
Nessun commento:
Posta un commento