~
härkommet från renässansmästarens
födelseort där över 200 vinbönder gått samman i ett kooperativ Cantine
Leonardo da Vinci, grundat 1961, de enskilda gårdarna hava en långt längre
historik, marken ännu mer, placerat i högsta italienska kvalitetsordning. Själva
namnet Chinati Classico skyddades redan av edikt under 1700-talet utav Cosimo
III de Medici, både terroiren, klimatet såsom produktionssättet avskiljer
Classicovinerna från de övriga Chianterna.
Sangiovesedruvorna är bärda i
växter skyandes gentemot söder, torketiden för druvorna är 8 dagar, og runt 15
% av vinet ligger sex månader på ekfat för utökning av komplexiviteten. Det är
stenig torr mark som burit växterna, vättandes mot solen i söder, samt fåendes
solstrålarna reflekterandes utav den bara kalkstenen, närheten till havet för
in varma sjövindar, emedans avkylda diton ankommer via bergen som avskiljer
från Valdarno.
dëgûstè:
rubinintensivt rödhudad vinhydda
vars ådror utsöndrar en välbalanserad bouquet påminnandes om olika skogliga
bär, fruktiga körsbär et skogsbär, milda distinta kryddor i viss emfas, choklad
inom hud, samt rökt ek i dess stam, något mager i kropp, ack utalstrandes
essentiella smaker, i en njutningsstund i gom som är fruktig i smak visandes
galanta tanniner i sin smått peppriga et persistenta finalitet ab mineral,
passande väl till myten, om Leda og Zeus.
hon är så, väl värd att besmaka
förd med tunga, i mål
~
Taggar: da Vinci, Leonardo da Vinci, vin, vinrecension, recension, Toscana, toscanska viner, italienska viner, rödvin, Chianti, politik, Medici, oralt, besmaka, tunga, gom, Leda, hellenism, skönhet
Nessun commento:
Posta un commento