domenica 24 ottobre 2010

1:a Inskränkning – Europas tungomål XII

~


Nu skall man dock icke baktala alla andra arters kommunikationsförmåga samt samhällsbildningar, för ty sådana finnes i en ofantlig mångfald men denna lilla skrift handlar, som titlen förtäljer, bara om något så nedderiverat som om språk som har sin kulturella grund i ett mänskligt talat språk där dessa talade språken av hävd talas i det som av denna skrift definieras som Europa, inklusive hela Ryska riket. Varken såkallade nya invandringsspråken, helt nya, och inte heller teckenspråk eller andra språk såsom djurspråk eller kulturellt betingade kroppsspråk åtfinnes i denna skrift. Måhänt i en senare. Ovan var bara en mycket basal genomgång utav något som sträcker sig utanför denna skrifts mentalitet.

~



Axat från inledningskapitlet i boken Europas tungomål, se Innehållsförteckning. Oavsett denna visibla inskränkning så går boken, den mest heltäckande på svenska, igenom den naturligt förekomna interna kulturella og sociokontextliga mångfald som finnes inom Europa, et al, på så vis gör den även upp med de olika nationalistiska mytbildningarna.

Även då de allra nyaste invandrarspråken inte finns med, så finns många utav de tidigarekomna, samt så klargör boken både muslimers, judars, samt andras, hemmahörighet i den historiska basen i Europa, ända upp till Östersjön, och över. De förekomna förtrycken redogörs likväl.

SvD, DNDN

Andra om: , , , ,

Nessun commento: