venerdì 11 giugno 2010

Palestinaland

~
det bästa för regio Palaestinana är en enstatslösning, med långtgående federativ karaktär, med självstyrande kantoner, Jerusalem bör vara en av dem






För övrigt inte så olikt Schweiz, eller det gamla Dagestan före Rysslands ockupering.

Andra om: , , , ,

6 commenti:

Anonimo ha detto...

Varför kan de människor som bor i Gaza inte söka och erhålla medborgarskap i något arabland - inte Egypten, inte Syrien, inte Jordanien ... inte i något arabland?

Vad är skälet till detta?

Om det nu är så förbannat besvärligt att bo i Gaza - varför bor de kvar där? Hela Gaza´s befolkning plus de som bor på Västbanken kan väl flytta till Sverige. Här får de en fin bostad, bidrag och pension!

Men först - svara på frågan varför de inte får medborgarskap i ett arabland?

daydreaming ha detto...

Anonym:
1) Dagens konflikt har blivit minst 30 år längre än nödvändigt pga kalla kriget. Det har förhindrat konstruktiva lösningar. Palistinierna har varit en fin buffert mellan Ryssar i Syrien och Usa i Israel.

2) Sedan så är det en fråga om ägarskap. Vems är landet och vilka gränser ska man använda,0000, 1205, 1901, 1948, 1969, dagens, eller ska Palistinerna bara överge sitt land?

Nä, sätt en stor fet atombomd i Jerusalem och låt fundamentalisterna dö i cancer.

Olbap ha detto...

När har islam/muslimer respekterat den så kallade "Folkrätten"? Muslimerna invaderade och försökte utplåna Israel 1948, 1956, 1967, 1973, osv, osv, för att inte tala om islams inneboende judehat som man kan läsa tydligt i Koranen och Haditherna. Varför låter sig världen luras av en kader av vänstervridna journalister och politiker som älskar att tycka synd om muslimerna som kallar sig för "palestinier", trots att en sådan nation, stat eller land aldrig någonsin existerat?

Anonimo ha detto...

Palestina, vad är det? Någon sådan stat har aldrig existerat. Allt hittades på av judehataren Arafat med stöd av arabiska ledare för att få en agenda att kanalisera vansinne och frustration i arabstaterna.
Redan 1922 delades det brittiska mandatet upp i en judisk och muslimsk del. Muslimska delen är dagens Jordanien dit araberna hör.
Detta avtal är legitimt och giltigt, det är också lösningen på konflikten.

Anonimo ha detto...

www.snippa.net
is a good place to start understanding why Swedes write so much rubbish about Israel. Continuing to www.occupiedpalestine.net
and finishing up with how even the Arabs are having to admit that Israel is not their enemy..http://www.timesonline.co.uk/tol/news/world/middle_east/article7148563.ece

nena ha detto...

Jag har alltid undrat varför det inte finns skyddsrum i Gaza.

Jag undrar också om rättvisekämpar av alla kulörer som vill bojkotta israeliska varor inser att de då också kommer att bojkotta varor från Västbanken. Vill de det?