martedì 1 giugno 2010

Warsawaghettots hjältinna – Genealogica CXLIII

~
Warsawaghettots uppror beräknas ha börjat den 19 april 1943.

När upproret började så tog den sjuttonåriga tösen Emily Landau en handgranat och slängde på de bestialiska SS-soldaterna, dödandes flera, skadandes ännu fler. Tysksvinen började skjuta urskiljningslöst med maskingevär men judiska resistâncekämpar lyckades döda flera utav dem, Emily böjde sig ner för att plocka upp en pistol som en svinhuvdad SS-soldat tappat, hon träffades då av en kula og dog.

Emily var den första juden att dö, i själva upproret,
det enda som är synd, är att hon ej lyckades döda fler.

hon är en hjältinna.i hedring av de som avled
försvarandes Gazaghettobonas rättigheter

~Operation Gjutet Bly, SS-Gaza-Totenkopfverbände, Gaza, Pax Gazetica, Gazafängelset, Isolera Israel likt Hamastan, Kung Davids (s)ätt, Förintelsens mord.

Om Emily Landau

Censurerat av media

3 commenti:

 1. Bara som en historiens ironi så var det väl så att nazisterna stämplade dessa upprorsmakare för terrorister.

  RispondiElimina
 2. Många borde öppna historieböckerna så de vet vad de diskuterar. Den del som tillföll Israel 1948 var det område som låg under Judiskt ägande (Judarna hade successivt köpt land och hade lagfart på 50 % av arealen). Jag tycker också man skall vara medveten om att Israel en gång litade på besserwisserdebattörerna och lämnade Gaza och alla sina bosättningar i det området. Land mot fred eller vad det nu kallades. Inom några veckor fick de 1000 tals raketer i retur.

  Debatt kring hur sanslöst illa gazaborna svarade på Israels fredsinitiativ den gången saknas helt i svensk media. Tro inget annat än om det börjar föras in livsmedel okontrollerat i gaza så kommer militärt material med också och det blir nya kraftiga raketanfall inom en femårsperiod. Men ingen tycks vilja att Israel skall få försvara sig. Vad jag inte greppar är också varför det tjatas så mycket om ockuperat område.

  Israel har nämligen ingen expansionspolitik mot gazaremsan och gränserna är (bortsett från muren) är oförändrade sedan 1967, dvs det är gränser som internationellt är vedertagna som gäller idag. Israels felaktiga bosättningspolitik är till 100 % riktad mot Västbanken - ett område där palestinierna (till skillnad från på gaza) tycks vilja ha fred. Bordningen var legitim då Israel hotades. Filmerna är mer tillförlitliga än uppgifter från många av vittnena som har en lögnaktig syn på Israel.

  Mankell sa tex att han inte visste och förvånades att det hade dödats personer. Andra vittnen påstår att det var ett extremt övervåld och räknade med mängder av döda, andra att Israel använde skarp ammunition direkt under bordningen (det var enbart skottlossning på en av båtarna, den med järnrören, något som säger sig självt då det bara var där som det var kraftigt motstånd) - detta går inte ihop - men tyvärr är det inte så många som tänker till och inser vilka lögner vissa vittnen tycks sprida.

  Filmerna som förövrigt lär ha filmats under överseende av BBC reportrar vilka Israel hade med på helikoptrarna är självfallet äkta. Huvudsyftet med konvojen var annars provokation. Annars hade de gått med på det erbjudande de upprepade gånger fick av Israel, dvs att de tillsammans med Israel överlämnade förnödenheterna i befintliga transportvägar. Notera att det också är Israel och inte Egypten som dagligen skänker livsmedel, medicin etc till gazaborna.

  Israel borde ge tusan i detta framöver, släppa barrikaden och låta andra sköta hjälpsändningarna. Vid kommande anfall borde de bomba hela gaza sönder och samman inkl alla förståsigpåare som befinner sig i området och som tagit parti för islamisterna/nazisterna (palestinier hjälpte hitler mörda judar i området så jämförelsen mellan dem och nazister är relevant) där eftersom det ju tydligen är fullskalekrig som de sk fredsivrarna suktar efter (med Israelisk förlust förstås).

  Israels gräns mot gaza är hur som helst internationellt vedertagna sedan 1967. Israel har inte heller längre några bosättningar i gaza. Israel hade antagligen inte brytt sig om gaza överhuvudtaget om det inte vore att befolkningen där skulle svälta ihjäl utan deras hjälpsändningar samt att gaza så fort de ansåg sig ha tillräckligt med fyrverkeripjäser hade bombarderat Israel med dem.

  /Sansaer

  RispondiElimina
 3. Bäste anonym jag trodde Steves inlägg handlade om Warsawaghettot, eller har jag missat något?

  RispondiElimina