400 gram
tomater på burk
10
körsbärstomater
1 rostad
röd paprika
1 gul
lök, finhackad
4
vitlöksklyftor, finhackade
2
deciliter naturella cashewnötter, väl sköljda
½ kruka
basilika
2 matskedar
tomatpuré
2 teskedar
havsalt
1 tesked
rökt paprikapulver
1 tesked
cayenne
1 matsked
torkad oregano
kallpressad
olivolja
spaghetti
eller svarvad zucchini
en halv
kruka basilika
• Mixa
tomater, rostad paprika, caschewnötter, basilika samt salt i en kannmixer.
• Värm
upp olivoljan i en panna tillsättandes gul lök, vitlök, paprikapulver samt
cayenne, smula i torkad oregano stekandes på låg värme tills löken blivit
genomskinlig.
•
Tillsätt tomatsås et tomatpuré låtandes puttra på låg värme 5-8 minuter, smaka
av med havssalt.
• Servera
med spaghetti eller svarvad zucchini samt basilika uppenpå.
~
Nessun commento:
Posta un commento