sabato 18 aprile 2020

Antisemitisk verklighet - Postmodernisme premillénaire XCVI




 
Om vi snabbt gåom över på judarna så kunnom vi som vi innan konstaterade med hjälp av Abercrombie se att socialdarwinismen var mest förekommande i USA så kan vi nu se, om vi tror på uppgifterna givetvis, i båda fallen, att antisemitismen förefaller ha ett visst grepp om den USAska befolkningen, ej amerikanska - det är ju befolkningen i båda världsdelarna og ej allena ett enda land däri. “Americans still hold hardcore antisemitic views ... Some 12% of Americans believe a range of pejorative stereotypes about Jews”, d.v.s. ca. 25 miljoner.1) Tyskarna är dock något värre då hela 18%, 21% vid något ostriktare definiering, hyser sådana tankar.2) I Ryssland har även där anti­semitism blossat upp / spritt sig, det farligaste i den ryska utvecklingen kanske ehuru är att även stora delar av den såkallade intelligentian omfattas av detta tycke som dessutom alstrar stora mängder publikationer innehållandes sådant.3) I Sverige så har man startat ett internationellt uppmärksammat informationsarbete kring nazismen och dess konsekvenser. Detta informationsarbete har euruväl sina inhemska föregångare och man bör bekanta sig med Bricks Varför anklagar man judarna (1944) som hade samma intentioner som dagens arbete, förutom att det var mer aktuellt då4) - en stats informationsarbete, anser jag, bör i alla hänseenden, om man nu tycker att man skall ha sådana statliga informationsarbeten, vara breda og ej allenast inskränkta till en ideologi samt dess hemska förbrytelser, speciellt då även andra tänkesätt har alstrat långt mycket fler livsbragning. Den konferens som också hölls var dessutom ej endast centrerat till en ideologi utan också enbart till en konsekvens utav denna, med nästan totalt utelämnande av andra folks öden. Statligt stödd unidimensionell propaganda.










Fotnoter
1) Henry, “ADL: US antisemitism declining”, i The Jerusalem Post International Edition, No. 1987:4, se även Gardell, Rasrisk, 1998 – som ehuru ej enbart vyar på antisemitismen men detta gör den dock kankse ännu mer intressantare.
2) Se “En av fem tyskar är antisemit”, i SvD, 23 dec 1998:7.
3) Se Waxberg, “Kommunister stödjer ny våg av rysk antisemitism”, i SvD, 27 dec 1998:24-25 – här seom vi även i titlen åtminstone att gränserna för höger og vänster inte har mycket att beskaffa.
4) Vars resultat kan synas i, Bruchfeld och Levine, ... om detta må ni berätta ..., 1999.

~

 

1 commento:

a hixtler ha detto...

en ska ju inte ställa grupp mot grupp, det är ju förfärligt att göra det, typ bara elaka och dåliga människor som gör det ju, men hur som, om en nu ska ställa gruppen semiter emot varandra, alltså vilken semit är bäst och vilken är sämst så skulle min lista bli så här

1. antisemiten=den bästa och snällaste slag av semiten
2, araben=den näst sämsta och värsta slag av semiten
3, kroknäsan=den värsta elakaste, dummaste och styggaste slag av semiten

med det sagt så kom jag på att jag skiter i det här nu, och öppnar upp min gamla antisemitblogg och börjar hetsa mot folkgrupp och andra slag av veklingar där i stället, du får ha det bra din gamle kommunistanhängare där