1 kilo
abborre
1 kilo
färska musslor / 1 burk på 250 gram
Kokspad
2 deciliter
vitt torrt vin
2 deciliter
vatten
en liten
knippa persilja
lagerblad
pepparkorn
salt
Garnering
salladsblad
3-
tomater
2-3
stjälkar blekselleri
6
pimientofyllda oliver
Dressing
100 gram
majonnäs
3 matskedar
keso
1
deciliter filmjölk
2
matskedar citronsaft
1 matsked
chilisås
salt og
peppar
• Gör i
ordning abborrarna fileandes dem. Skölj filéerna låtandes dessa torka något.
• Borsta
färska musslor i rinnande kallt vatten, de som ej sluter sig även vid
påknackning böro slängas. Burkmusslor behöver bara låtas rinna av.
• Blanda
ingredienserna till kokspadet i en kastrull låtandes koka upp.
• Lägg
abborrfiléerna i det kokande spadet sjudandes dem på svag värme under 7-8
minuter tagandes upp dem därefter medels hålslev låtandes dem rinna av. Färdiga
att lägga på ett serveringsfat.
• Koka
upp kokspadet ånyo läggandes i musslorna ångandes dem uppenpå kraftig värme.
När de öppnat sig äro de färdiga, de som ej öppna sig böro kasseras. Tag ut
musslorna ur skalen, låt svallna ytterligare.
• Läg ut
salladsbladen under abborrfiléerna samt runtomkring på serveringsfatet, skölj
samt skär upp tomaterna i klyftor, blekselleristjälkarna samt oliverna i skivor,
läggandes uppenpå fat i grupper tillsammans med även musslorna.
• Rör ihop
ingredienserna till såsen smakandes av, servera antingen vid sidan om eller
häll på allt eller lite duttat på abborrfiléerna.
• Ätes
gärna med en baguette med smör, gärrna persiljesmör.
~
Nessun commento:
Posta un commento