domenica 12 aprile 2020

Abborre i fat - Recept

 
1 kilo abborre
1 kilo färska musslor / 1 burk på 250 gram

Kokspad
2 deciliter vitt torrt vin
2 deciliter vatten
en liten knippa persilja
lagerblad
pepparkorn
salt

Garnering
salladsblad
3- tomater
2-3 stjälkar blekselleri
6 pimientofyllda oliver

Dressing
100 gram majonnäs
3 matskedar keso
1 deciliter filmjölk
2 matskedar citronsaft
1 matsked chilisås
salt og peppar

• Gör i ordning abborrarna fileandes dem. Skölj filéerna låtandes dessa torka något.
• Borsta färska musslor i rinnande kallt vatten, de som ej sluter sig även vid påknackning böro slängas. Burkmusslor behöver bara låtas rinna av.
• Blanda ingredienserna till kokspadet i en kastrull låtandes koka upp.
• Lägg abborrfiléerna i det kokande spadet sjudandes dem på svag värme under 7-8 minuter tagandes upp dem därefter medels hålslev låtandes dem rinna av. Färdiga att lägga på ett serveringsfat.
• Koka upp kokspadet ånyo läggandes i musslorna ångandes dem uppenpå kraftig värme. När de öppnat sig äro de färdiga, de som ej öppna sig böro kasseras. Tag ut musslorna ur skalen, låt svallna ytterligare.
• Läg ut salladsbladen under abborrfiléerna samt runtomkring på serveringsfatet, skölj samt skär upp tomaterna i klyftor, blekselleristjälkarna samt oliverna i skivor, läggandes uppenpå fat i grupper tillsammans med även musslorna.
• Rör ihop ingredienserna till såsen smakandes av, servera antingen vid sidan om eller häll på allt eller lite duttat på abborrfiléerna.

• Ätes gärna med en baguette med smör, gärrna persiljesmör.














~
 

Nessun commento: