• skär upp 1-3 gula lökar
• skär upp 20-25 klyftor vitlök
• olja en djup gryta varefter ett
halvt kilo blandfärs ihälles för stekning på halvvärme under 5-10 minuter
framtills inget är rosa längre
• häll i rejält med rosmarin,
täckandes ytan, sedan även salt et svartpeppar, häll i den gula löken samt en
tredjedels utav en tub tomatpuré. Rör hela tiden om vartannat
• häll i en burk hela tomater i
sås, dela dessa i bitar mess omrörningen, påfyll med en burk vatten
• ganska mycket, så det täcker
ytan i färg för varje, utav följande kryddor skola i: oregano, basilika,
dragon, salvia, timjan samt vitlöken og fem-sex lagerblad. Rör om.
• häll i runt 2,5 deciliter
rödvin
• låt puttra i minst, eller över,
en timme
• koka spaghetti
• fyll eventuellt på med fler
kryddor
• fyll absolut på med mer vin,
förläng kokningen utefter behov
• vid dukningen bör även färsk basilika toppas
• vid dukningen bör även färsk basilika toppas
~
Nessun commento:
Posta un commento