lunedì 13 aprile 2015

Spaghetti med köttfärssås del mio nonno


• skär upp 1-3 gula lökar
• skär upp 20-25 klyftor vitlök
• olja en djup gryta varefter ett halvt kilo blandfärs ihälles för stekning på halvvärme under 5-10 minuter framtills inget är rosa längre

• häll i rejält med rosmarin, täckandes ytan, sedan även salt et svartpeppar, häll i den gula löken samt en tredjedels utav en tub tomatpuré. Rör hela tiden om vartannat
• häll i en burk hela tomater i sås, dela dessa i bitar mess omrörningen, påfyll med en burk vatten
• ganska mycket, så det täcker ytan i färg för varje, utav följande kryddor skola i: oregano, basilika, dragon, salvia, timjan samt vitlöken og fem-sex lagerblad. Rör om.
• häll i runt 2,5 deciliter rödvin

• låt puttra i minst, eller över, en timme

• koka spaghetti
• fyll eventuellt på med fler kryddor
• fyll absolut på med mer vin, förläng kokningen utefter behov
• vid dukningen bör även färsk basilika toppas















~

Nessun commento: