venerdì 7 febbraio 2014

Ungstekt kyckling med matveteotto con rucola


Kycklingen:

1 hel Bosarpkyckling
1 knippa persilja
8 skivade vitlöksklyftor
1 citron, då skalet
1 fänkål
1 ask minitomater
lite socker
lite olivolja
salt, samt svartpeppar

Börja med att sätta ugnen på 220 grader, hacka härefter persiljan og blanda denna med vitlöken samt det rivna citronskalet.

Snitta kycklingen lite här og var, krydda med salt og peppar, gnid sedan även in kycklingen med persiljeblandningen tryckandes in vitlöken et övrig smakessens i snitten samt runtomkring överallt, bind sedan upp kadavret med tråd.

Dela härefter fänkålen i tolv klyftor, halvera minitomaterna, lägg detta tillsammans med kycklingen på en plåt eller ugnsform där du även strör över socker samt salt, og in i ugnen.

När färgen på kyckligen fått rekorderlig färg kan värmen sänkas till 100 grader men bör ej karaktäriseras som färdig förrän innertemperaturen vid lårbenet nått 62 grader.




Till detta kunne man hava ris eller exempelvis Matveteotto:

3 deciliter matvete
3 schalottenlökar
>1 matsked hönsfond
200 gram finriven parmesan
fänkålen og tomaten från kycklingstuket
salt, peppar, vitlökspeppar, chili, torkad persilja

börja med att finhacka löken fräsandes den sedan i en kastrull med olivolja, slå härefter i matvete og buljong låtandes det koka på svag värme under runt 15 minuter varundertiden kryddorna ilägges likväl

när servering vankas kunne parmesanen iröras, härefter strös tomater et fänkål över




Sallad:

1 ask rucola
1 knippe persila
2 matskedar dijonsenap
2 deciliter olivolja
salt, samt peppar


Enligt mig går det bäst att bara blanda dessa element för att hava vid sidan om resterande målbitar, men ju mer chili man ihaver matveteotton så kunne det likväl vara en god idé att göra en salsa rucola, d.v.s. mixa det ovan.





















~



1 commento:

Nalle Puff ha detto...

Enligt mig så är socker i matlagning bara tillåtet om en ska till att göra tomatsoppa och knappt då.

Själv skulle jag nog ha gjort mig en coq au vin på kycklingen.

Ja, jag själva reder aldrig kycklingar på något andra vis.

Lite rödlök, vitlök, purjolök, gul lök, sidfläsk, morot, lagerblad kyckling och vin räcker väldigt långt.

Vill du lyxa till det så kanske persilja vara det som saknas.

Och servera så med potatis.