Kycklingen:
1 hel Bosarpkyckling
1 knippa persilja
8 skivade vitlöksklyftor
1 citron, då skalet
1 fänkål
1 ask minitomater
lite socker
lite olivolja
salt, samt svartpeppar
Börja med att sätta ugnen på
220 grader, hacka härefter persiljan og blanda denna med vitlöken samt det
rivna citronskalet.
Snitta kycklingen lite här og
var, krydda med salt og peppar, gnid sedan även in kycklingen med persiljeblandningen
tryckandes in vitlöken et övrig smakessens i snitten samt runtomkring överallt,
bind sedan upp kadavret med tråd.
Dela härefter fänkålen i tolv
klyftor, halvera minitomaterna, lägg detta tillsammans med kycklingen på en
plåt eller ugnsform där du även strör över socker samt salt, og in i ugnen.
När färgen på kyckligen fått
rekorderlig färg kan värmen sänkas till 100 grader men bör ej karaktäriseras
som färdig förrän innertemperaturen vid lårbenet nått 62 grader.
Till detta kunne man hava ris
eller exempelvis Matveteotto:
3 deciliter matvete
3 schalottenlökar
>1 matsked hönsfond
200 gram finriven parmesan
fänkålen og tomaten från
kycklingstuket
salt, peppar, vitlökspeppar,
chili, torkad persilja
börja med att finhacka löken
fräsandes den sedan i en kastrull med olivolja, slå härefter i matvete og
buljong låtandes det koka på svag värme under runt 15 minuter varundertiden
kryddorna ilägges likväl
när servering vankas kunne
parmesanen iröras, härefter strös tomater et fänkål över
Sallad:
1 ask rucola
1 knippe persila
2 matskedar dijonsenap
2 deciliter olivolja
salt, samt peppar
Enligt mig går det bäst att
bara blanda dessa element för att hava vid sidan om resterande målbitar, men ju
mer chili man ihaver matveteotton så kunne det likväl vara en god idé att göra
en salsa rucola, d.v.s. mixa det ovan.
~
1 commento:
Enligt mig så är socker i matlagning bara tillåtet om en ska till att göra tomatsoppa och knappt då.
Själv skulle jag nog ha gjort mig en coq au vin på kycklingen.
Ja, jag själva reder aldrig kycklingar på något andra vis.
Lite rödlök, vitlök, purjolök, gul lök, sidfläsk, morot, lagerblad kyckling och vin räcker väldigt långt.
Vill du lyxa till det så kanske persilja vara det som saknas.
Och servera så med potatis.
Posta un commento