venerdì 9 gennaio 2009

Operation Gjutet Bly, Gaza - مجزرة غزة‎

~
Judarnas kvarter, Ghettot, i Venezia
därifrån namnet ghetto kom
betydandes gjuta

instängda judar, judemärke,
ständigt övervakandes kristna vakter,
nattlig rörelseförhindring

året är 1516

judar genskjuter instängda Gaza,
som ju försöks hållas som ett ghetto
i Operation gjutet bly

året är 2008

fem hundra år har gått
judarna är gjutna i sitt ghetto
i sin ghettomentalitet





















~

Ghettomentalism är något som har en benägenhet att sprida sig i destruktiv anda.

rabbi Jacob Baruch ben Judah Landau, Paradise of Gazaland, לנדאו, Lek med liten bomb, Judeo-Israelic Ethics, Malkhut beit David, Sigalit Landau, Statsexperimentet, Jul(i)dikt, SS-Gaza-Totenkopfverbände, Hitler’s victory, Gaza.

Se även David Landaus artikel i Haaretz: ‘Maximum Jews, minimum Palestinians’, Olmert talar ut.

Taggar: , , , , , , , , , , , , , ,

Censurerad av media

3 commenti:

Anonimo ha detto...

Eftersom du uppenbarligen vet vad du snackar om, och eftersom du uppenbarligen är jude, så är det ju svårt att säga emot dig.

Förutom, du har sjukt fel i dina åsikter! Vartenda jävla Hamasjävel ska dö, så inte hela världen blir ett ghetto.

Anonimo ha detto...

innan du fantisera vidare med den här tanka "Gjutet bly" är ett namn på en symbol från hannuka helgen som var samma tid när den här operation har börjat. inte nåt annat. det är en rad från en sång som förknippat med denna högtid "önskar mig en "Dreidel" av gjutet bly" och från vikipedia:
Dreidel (hebr. סביבון, Sevivon) är en fyrsidig snurra oftast gjord av trä, som används på den judiska högtiden Chanukka.

A-K ha detto...

Du drar upp relevanta paralleller mellan Venezia anno 1516 och Gaza anno 2008/2009 och visar att kopplingen till "det gjutna" kan ses på många sätt och ur olika vinklar - även om jag personligen hade föredragit nattlig rörelseförhindring framför nattliga bombräder... Det är fruktansvärt det som pågår nu och det är civilbefolkningen, däribland många, många barn, som får sätta livet till i dessa vedervärdiga angrepp.

Som parentes kan jag nämna att jag läste något som påstods vara ett judiskt ordspråk tidigare i dag, det löd: "Den som har räddat ett liv har räddat världen". Jag vet inte, men det känns lite ironiskt i tider som dessa...