sabato 24 gennaio 2009

Gazafängelset – Saudi make me free

~
23-åriga Maryam Dwek är feminist, hon är palestinier men uppväxt i Saudiarabien. Hon har de senaste tre åren studerat engelsk litteratur vid Islamiska universitetet i Gaza. Nämnde jag, hon är feminist.

Så fort Gazas gränser öppnas vill hon åka hem till Jidda. Hon tror att hon aldrig någonsin kommer återvända till Gaza.

- Där känns det som att man lever. Här väntar vi bara på att dö.

~


Israels förtryck
feminister avskräcks, flyr

Saudi, here we come


~


livsbejakande feminist
wahhabismfilosofins Saudi

Saudi Arabia = Freedom













~

La femme oriental, Arab Open University II.

citeringar från Ormestad, Catrin, “Förändrad framtid bland ruinerna”, Sydsvenskan 22 januari 2009 s. A14.

Andra om: , , , , , , , , ,

3 commenti:

Anonimo ha detto...

Det enda som är mer ute än att vara feminist är att vara palestinsk terrorist. För mig har ingen av dessa två lågstående livsformer något som helst existensberättigande.

Anonimo ha detto...

Nä, de ska man väl avrätta på plats va? Precis som din favvogubbe A.Hitler gjorde med ett anatl judar, som nu du och ditt anhang har bytt ut mot araber, palestinier och muslimer. Ni måste bara ha någon att se ned på va, som ni kan känna er överlägsna? Och slakta... Palestinierna är lika ockuperade som norrmännen under 2:vk. Båda har lika rätt till motstånd enligt alla konventioner. Men tyskarna kallade säkert norrmännen för terrorister också... Minns du att IRA placerade dödliga bomber i London? Inte gick Storbritannien och bombade sönder Dublin eller Belfast till grunden, eller blockerade från hav, land och luft, ströp dem som israelerna med palestinierna. Erkänn istället ditt riktiga rasistansikte. För dig har palestinier inget värde oavsett om de kämpar emot ockupation eller är pascifister.

Anonimo ha detto...

Olof Skötkonung för mig finns inget folk som heter palestinier det är till största delen frågan om jordanier och vad jag vet har de ett eget land som heter Jordanien och det är dit de bör återvända för det är de kommer ifrån och hör hemma.
Självaste Yassir Arafat var förövrigt född i Kario för den som tittar på kartan är det inte svårt att se att Kario ligger i Egypten. Det säger egentligen allt om Arafat och hans lögner. Avslutningsvis är det ett faktum att det aldrig någonsin har funnits en stat som hetat Palestina hur kan man då ockupera en stat som aldrig har funnits?