venerdì 15 agosto 2008

Våldsam pacificering

~
Staten Ryssland äskar destruera
angriparstaten Georgiens militära kapacitet

det gör man helt rätt i,
men lämna klusterbomberna därhän

~



• Läs mina tidigare: Dessa tre första är mer genomgående och kontextuella Erkänn Abchazien och Sydossetien, Georgien – საქართველო - Sakartvelo, Abchazien, Sydossetien; Två följande mer korta aspektuella reflektioner Хуссар Ирыстон, I den kaukasiska dimman

• Ytterligare andra om , , , , , , , , ,

7 commenti:

Anonimo ha detto...

Georgien verkar ju ha mer en en skruv löst.Först drar man ut i krig och sedan så skriker man som en liten unge som tappat glassen och vill ha hjälp av omvärlden ... det enda svar de förtjänar som angripare är ett utdraget HÅLL TRUTEN.

Esteban

Anonimo ha detto...

Esteban, det var inte Georgien som angrep utan det var Ryssland som angrep Georgien när Georgien ville återförena alla områden som rätteligen tillhör Georgiens territorium.

Om några inom det som i nyheterna kalals sydossetien inte vill tillhöra Georgioen, så är de fria att utvandra till det som kallas nordossetien en något annat område som de vill bo i. Men de kan knappast begära att de ska kunna separera områden som tillhör Georgien och tillföra dessa områden till Ryssland.

Nato borde komma till Georgiens försvar gentemot den ryska nyimperialismen.

Blogovski ha detto...

Va? Det är ju så att Georgien angrep Syd Ossetien. Kvittar om dom gör anspråk på landet, det ger dom inte rätten att köra över dess befolkning som har levt där i flera år. Du kan ju själv kolla upp dess historia och försök till att få självständighet.

Ossetierna i Syd Ossetien utvandra? Du har glömt att Syd Ossetien heter just Syd "Ossetien" eller?

Vad har NATO med saken att göra? Det var Georgien som bröt det fredsavtal som fanns och mördade ryska fredstrupper i området.

Anonimo ha detto...

Rysslands agerande i konflikten må vara det riktiga i jämförelse med Georgiens. Tyvärr passar Georgiens agerande Rysslands agenda. Jag kommer aldrig hylla Ryssland för deras handlingar, eftersom jag vet att de inte har något med humanism och mänskliga rättigheter att göra. På den fronten och i dessa ämnen är de nämligen totalt ointresserade. Användet av klusterbomber är inte på något sätt avslöjande, bara exemplifiernade. Det är en ödets ironi att Ryssland står på rättvisans sida, inget annat.

Anonimo ha detto...

SLÖDDERTEXT! Rätt och riktigt vore om staten Georgien destruera anriparstaten Ryssland.

Ni vet väl om att de i Ryssland tog livet av Tsaren? Efter det gick väldigt fort utför med landet och dess civilisation.

S.A.I. Steve Lando ha detto...

ja du rojalist.

Den sista monarken över Georgien http://en.wikipedia.org/wiki/David_Bagrationi var kung över östra Georgien

här http://en.wikipedia.org/wiki/Image:Geor_1450_1515.jpg kan man se en annan intressantare karta

eller här:
http://de.wikipedia.org/wiki/Bild:Russia_Caucusus_1882.jpg

den senaste romerskfödda pretendenten av Georgiens tron გიორგი ბაგრატიონ-მუხრანელი som även 1991 erkändes som det av dåvarande parlamentet samt regeringen av Georgien hade titlen Hertig av Lasos, Prins av Kakhetia, Kartalia och Mukhrani.

http://en.wikipedia.org/wiki/Jorge_de_Bagration

alla ligger i östra Georgien.

så, erkänn den självständiga statusen av Sydossetien och Abchazien, samt andra eventuella nykomlingar till listan, ty om du är en sann rojalist, finns inga rojalistiska krav på andra områden, än de som till monarken hör.

S.A.I. Steve Lando ha detto...

han avled förövrigt den 16 januari innevarande år