martedì 6 maggio 2008

När IQ-lös möter IQ

~
En bäverkoloni i Lindesberg har tröttnat på människor som inkräktar på deras å

Efter att en av de ilskna gnagarna bitit en mormor blodig ska bäverfamiljens hydda sprängas bort


~

människor anser de har rätt att tränga in i andras hem
og skulle de stackarna försvara sig, så äskas de dödas

ja antingen det är bävrar eller Bagdhadbor,
hjärncellerna är de samma, de simmar ingen hän


~


El Mahdi, J., “Bävrar till attack mot mormor”, i Svenska Dagbladet, 9 augusti 2007 s. 13

ja, för den som läser artiklen i Aftonbladet / Expressen / SvD som nu är aktuell gällande bäver-människa-bit-interaktionshändelser så vill ju påpekas att jag inte menar något ont mot fyraåringen där, snarare i så fall mot zoologen som verkar behöva läsa på lite grann, samt givetvis, det uppenbara, det mänskliga beteendet här beskrivet (å andra sidan, gällande ungen, så åligger det föräldrar att lära ungar att inte närma sig vilda djur, sen att ungar gör så ändå, det är ju en annan femma, liksom - ingen skuld whatsoever kan i ett normalt tänkande åläggas bävern)

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

7 commenti:

Judith ha detto...

Men vad är det för ärthjärna till pappa då?? Herre Gud vet inte HAN om att man inte kan gå fram och klappa vilda djur!????
Dottern har ingen som helst skuld i händelsen men pappan. Så jäkla korkad får man bara inte vara.

Hatar detta jäkla samhälle som genast ska skjuta ett djur som i detta läget helt uppenbart bara försvarat sig. Arghh.

Anonimo ha detto...

Det här släktet kommer bli jordens undergång. Inte stolt människa... // maluca

Anonimo ha detto...

låter man bli att antasta bävrarna så biter de inte. Ska det vara så svårt att INTE antasta dem?

Nej för fasn, lär era barn att lämna djur de inte känner ifred i alla lägen, och berätta vad som kan hända och varför. Det är inte svårt, och 4-åringar är inte dumma - de vet bara inte bättre förrän någon lär dem.

Angie Roger ha detto...

Vissa människor tror att de är av en högre rang, kan styra och ställa precis hur de vill med alla sorts individer i detta fall gällande bävrarna, som bara vill skydda sitt .. ett alldeles vanligt fenomen i den skl mänskliga genen, vill jag tro tyvärr ...

Anonimo ha detto...

Många är snabba att fördömma pappan utan att
veta hela händelsen. Pappan och dottern stog på en väg och bävern var 10-15 meter ifrån när pappan började filma. Efter ett tag hade pappan problem med filmningen och bilden visade bara gräset (den delen är borttagen av Aftonbladet). När pappan fick in bävern igen såg han dottern en sekund innan bävern anföll (som han trodde var bredvid honom men som med snabba steg sprungit mot bävern). Pappan sprang skäckslagen mot dottern för att rädda henne och blev själv attackerad. Det var under filmningen dottern ovetandes tog sig till bävern, han trodde dottern stog bredvid honom hela tiden. Se ÖP op.se (Östersundsposten). Jag tycker många dömmer folk lättvindligt med bara lite information som grund. Det är många som skulle passa på att filma. Kanske även du...

Anonimo ha detto...

Sv: *tack så mycket*

Djur belastas alltför ofta för människors dumhet....

A-K ha detto...

Människan borde vid det här laget ha lärt sig att respektera andra djurarter och deras integritet, men tragiskt nog så sätts människan i första rummet om och om och om igen - ofta på bekostnad av andra djurarters liv.