~12 kräftor
2 hackade lökar
6 ägggulor
120 gram smör
ett glas Vermouth bianco
ett glas flytande grädde
olivolja
salt samt svartpeppar
bröd
• Sätt ugnen på max med grilleffekt.
• Rengör kräftorna noga för att sedan dela dem i hälften på längden.
• Salta samt peppra delarna, stänk olivolja på dem placerandes dem i ugnen på grill med skalsidan ner, vändandes dem ock några gånger. Kokta kräftor kräva runt 2 minuter emedans färska behöva 4-5 minuter.
• Preparera såsen genom att först koka löken i vermouthen för att när den verkar kokt addera den flytande grädden, äggulorna samt salta og peppra under en stund.
• Sila såsen för att därefter återföra den till grytan på låg värme adderandes smöret rörandes om.
• Placera kräftdelarna på en talrik överhällandes såsen därpå.
• Ät med bröd med smör.
~
Nessun commento:
Posta un commento