venerdì 1 settembre 2023

Astaci (gamberi) al Vermouth – Kräftor i Vermouth - Recept

 


 

~12 kräftor

2 hackade lökar

6 ägggulor

120 gram smör

ett glas Vermouth bianco

ett glas flytande grädde

olivolja

salt samt svartpeppar

bröd

 

• Sätt ugnen på max med grilleffekt.

• Rengör kräftorna noga för att sedan dela dem i hälften på längden.

• Salta samt peppra delarna, stänk olivolja på dem placerandes dem i ugnen på grill med skalsidan ner, vändandes dem ock några gånger. Kokta kräftor kräva runt 2 minuter emedans färska behöva 4-5 minuter.

• Preparera såsen genom att först koka löken i vermouthen för att när den verkar kokt addera den flytande grädden, äggulorna samt salta og peppra under en stund.

• Sila såsen för att därefter återföra den till grytan på låg värme adderandes smöret rörandes om.

• Placera kräftdelarna på en talrik överhällandes såsen därpå.

• Ät med bröd med smör.













~

Nessun commento: