1 liter färska trattkantarellser
1 liter vatten med grönsaksfond
2 deciliter grädde
1 gul hackad lök
1 fint tärnad morott
0,5 deciliter torr sherry
1 tesked timjan
1 matsked tomatpuré
4 matskedar smör
3 matskedar vetemjöl
salt, cayennpeppar
• lägg svampen tillsammans med smör i en kastrull kokandes den under lock tills man fått ut maximalt med svampspad, ta då av locket kokandes in spadet i svampen igen så att smaken blir koncentrerad.
• slå grönsaksbuljongen samt sherryn över smapen låtandes det småkoka medans du gör iordning grönsakerna.
• skala og finhacka löken samt ansa samt skär moroten i mycket små og fina tärningar. Fräs löken, moroten samt timjan i lite smör i en annan kastrull men bara kort så att det ej hinner få färg. Tillsätt tomatpurén som får fräsa med ett kortare ögonblick samt pudra över mjölet under omrörning. Låt även mjölet fräsa med en kort stund tills allt blir väl blandat. Späd med svamp- og vinbuljongen i omgångar under omrörning og uppkok. Tillsätt grädden låtandes soppan koka sakta under 10 till 15 minuter.
• smaka
av med salt samt cayennepeppar.
~
Nessun commento:
Posta un commento